Amazon: Θα μεταφέρει σε ταινίες/σειρές τα Disco Elysium, It Takes Two και Life is Strange

Σημαντική κίνηση από την Amazon σχετικά με την ενίσχυση του καταλόγου της υπηρεσίας Amazon Prime Video, καθώς η εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με την dj2 Entertainment για την κινηματογραφική ή/και τηλεοπτική μεταφορά δημοφιλών video games, όπως τα Disco Elysium, It Takes Two και Life is Strange.

Η dj2 Entertainment είναι γνωστή για την παραγωγή της ταινίας Sonic the Hedgehog και έχει τα δικαιώματα των προαναφερθέντων παιχνιδιών για τέτοιου είδους μεταποίηση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Deadline, η συμφωνία με την Amazon έκλεισε λίγο μετά την οριστικοποίηση του deal με τη Hazelight Studios για την τηλεοπτική / κινηματογραφική μεταφορά του It Takes Two. Σε ό,τι αφορά το Disco Elysium, από τον περασμένο Ιούνιο έχει γίνει η ανακοίνωση για την δημιουργία τηλεοπτικής σειράς από τις ZA/UM και dj2 Entertainment.

Σιγά σιγά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι δημιουργοί των video games θα αναπτύσσουν τα projects τους έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους πως κάποτε θα μετατραπούν σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές. Τα παραδείγματα των τελευταίων ετών είναι πολλά και παρατηρούμε ολοένα μεγαλύτερη αύξηση σε αυτού του είδους τις παραγωγές, είτε σε live-action είτε σε animation.

[via]

Loading