Ακρωτηριασμένος κινεί δύο προσθετικά χέρια ανεξάρτητα το ένα από το άλλο μόνο με το μυαλό του [Video]

robotic_arm_cup_jh

Αντίστοιχα παραδείγματα είχαμε δει και στο παρελθόν, αλλά το Johns Hopkins University Applied Physics Laboratory ανεβάζει κατά πολύ τον πήχυ και δίνει σοβαρές ελπίδες για τη βελτίωση της ζωής ακρωτηριασμένων ασθενών. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, οι ερευνητές ενσωμάτωσαν στον Les Baugh δύο προσθετικά χέρια τα οποία μπορεί να κινεί ανεξάρτητα το ένα από το άλλο με το μυαλό του!

Παράλυτη γυναίκα μετακινεί ρομποτικό χέρι με το μυαλό της [Video]

Ο άτυχος άνδρας είχε χάσει τα χέρια του σε ατύχημα πριν από περίπου 40 χρόνια και πέρασε από μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία για να γίνει η ενσωμάτωση των βιονικών χεριών, καθώς οι νευροχειρουργοί έπρεπε πρώτα να ξυπνήσουν τα νεκρά νεύρα συνδέοντας τα με αυτά του στήθους του, έτσι ώστε η κίνηση των χεριών να περνά μέσα από αυτά.

Παράλυτος αγγίζει ξανά χάρη σε ρομποτικό χέρι κινούμενο από το μυαλό του [Video]

Ο Baugh έπρεπε στη συνέχεια να μάθει πως να κινεί τα προσθετικά χέρια με το μυαλό του, μια διαδικασία που κράτησε αρκετό καιρό σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Αφού εξοικειώθηκε με την διαχείριση, πλέον έχει την ικανότητα να κινεί και τα δύο χέρια σε αρκετά ικανοποιητικό εύρος κίνησης και ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Άλλωστε, τα προσθετικά χέρια που τοποθετήθηκαν είναι σε πρωτότυπο στάδιο και υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Health, Science, Technology. Bookmark the permalink.