Αναφορά για ριζικό επανασχεδιασμό του Facebook με σκοπό να ανταγωνιστεί το TikTok

Η επιτυχία του TikTok έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τη Meta, η οποία δεν σκοπεύει να περιορίσει τις…απαντήσεις της απλά στην αντιγραφή λειτουργιών από την πλατφόρμα της ByteDance. Η ιστοσελίδα The Verge κατάφερε να πάρει στα χέρια της μια ενημέρωση του επικεφαλής του Facebook, Tom Alison, που μοιράστηκε εσωτερικά στα μεγάλα κεφάλια της Meta και σε αυτό περιγράφονται οι βασικοί πυλώνες ενός γενικότερου επανασχεδιασμού του κοινωνικού δικτύου.

Ορισμένες από τις αλλαγές που τέθηκαν υπό συζήτηση είναι να επανασχεδιαστεί το Feed του Facebook προκειμένου να εμφανίζεται περιεχόμενο τόσο από φίλους και σελίδες που ακολουθεί ο χρήστης, όσο και από άλλες πηγές σε μια ισόποση κατανομή για να παρουσιάζεται νέο περιεχόμενο που ενδεχομένως θα κινήσει το ενδιαφέρον του χρήστη. Ακόμη, θα γίνουν περισσότερες προσπάθειες για να προωθηθεί ο διαμοιρασμός περιεχομένου μέσα από την εφαρμογή Facebook Messenger (το αναφέρουν ως message-based sharing) και φυσικά η ακόμα πιο έντονη ενσωμάτωση των Reels και των Stories στις ενότητες Home, Watch και στα Groups.

Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για σχεδιαστικές αλλαγές στο Facebook, ωστόσο, δεν αποκλείεται η επικείμενη αλλαγή στη φιλοσοφία του Feed να «εξαναγκάσει» τη Meta να προχωρήσει και σε ένα redesign του κοινωνικού δικτύου. Ό,τι είναι να συμβεί θα το μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες, μιας και η εταιρεία συνηθίζει να παρουσιάζει αναλυτικά τις κινήσεις της αρκετό καιρό πριν τις υλοποιήσει.

[via]

Loading