Αναφορά: Η Nikon θα σταματήσει σύντομα την παραγωγή SLR καμερών

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το οριστικό τέλος για τις κάμερες SLR και φαίνεται ότι η Nikon θα είναι από τα πρώτα μεγάλα ονόματα που θα σταματήσουν την παραγωγή τους. Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei Asia, η εταιρεία σκοπεύει να αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο τομέα και αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στις νέες mirrorless κάμερες της. Αν βγει αληθινή η πληροφορία, τότε η Nikon D6 θα είναι η τελευταία SLR της.

Όπως σημειώνει το Nikkei Asia,

Οι κάμερες της Nikon χάνουν ολοένα και περισσότερο το μερίδιο τους από την αγορά λόγω της εκθετικής βελτίωσης των καμερών που τοποθετούνται στα smartphones. Η Nikon σκοπεύει να παραμείνει ζωντανή προσφέροντας προϊόντα (mirrorless κάμερες) που θα διαθέτουν μοναδικά χαρακτηριστικά.

Σχεδόν το 50% του ετήσιου τζίρου της Nikon προέρχεται από τις mirrorless κάμερες, ενώ οι SLR εξακολουθούν να δίνουν ένα 30% στην εταιρεία. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η αλλαγή πορείας, γι’ αυτό η παραγωγή των SLRs θα συνεχιστεί κανονικά προς το παρόν. Εξάλλου, το Nikkei Asia εκτιμά πως και η Canon θα σταματήσει την ανάπτυξη και παραγωγή SLR καμερών μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

[via]

Loading