Android 10 (Go Edition): Επίσημα η βελτιστοποιημένη έκδοση για entry-level συσκευές

Όπως συνηθίζει τα τελευταία δύο χρόνια, η Google προχωρά στη βελτιστοποίηση της τελευταίας έκδοσης του Android OS με σκοπό να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τα low-end, entry-level smartphones της αγοράς.

Το Android 10 (Go Edition) είναι η ειδικά διαμορφωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από smartphones με μόλις 1GB μνήμη RAM και quad-core επεξεργαστή. Φέρνει μαζί του νέες και επανασχεδιασμένες εφαρμογές του Android OS, οι οποίες καταλαμβάνουν μικρότερο χώρο στο smartphone και απασχολούν λιγότερους πόρους του hardware για να λειτουργήσουν σωστά.

Στο επίσημο blog της, η Google αναφέρει χαρακτηριστικά,

Με εφαρμογές μικρότερου μεγέθους, περισσότερο διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο και περισσότερο έλεγχο για το που βρίσκεται το περιεχόμενο σου, είναι ευκολότερο να κατανοήσεις πόσο σε βοηθά το Android 10 (Go Edition). Ολοκαίνουργιες εφαρμογές για ακόμη πιο ελαφριές αναβαθμίσεις και downloads, έτσι ώστε να βελτιώνεται ακόμη περισσότερο η απόδοση της συσκευής. Αυτή είναι μια πραγματική νίκη.

Τι νέο φέρνει το Android 10 (Go Edition)

Η Google έχει βελτιώσει το σύστημα διαχείρισης των αρχείων για να μπορείς να "καθαρίζεις" εύκολα και γρήγορα της συσκευή σου ακολουθώντας, αν θες, και τις έξυπνες προτάσεις που σου εμφανίζονται. Υπάρχουν φίλτρα αναζήτησης, καθώς και επιλογές για offline διαμοιρασμό των αρχείων με υψηλές ταχύτητες.

android-go-edition.jpg

Ακόμη το Android 10 (Go Edition) περιλαμβάβει τις νέες εφαρμογές Gallery Go, μια εναλλακτική του Google Photos για να βλέπεις, να οργανώνεις και να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου, το νέο Google Go web browser, την ελαφρία έκδοση του ψηφιακού βοηθού Google Assistant Go και την εφαρμογή επικοινωνίας Gboard.

Σημειώστε ότι έρχεται με ενσωματωμένο data manager για να εξοικονομείς δεδομένα από το πακέτο σου, δυνατότητα P2P (peer-to-peer) sharing, τη λειτουργία Google Play Protect για διαρκή έλεγχο των εφαρμογών, λειτουργία Find My Device και πολλά άλλα.

Loading