Απόλυτα εντυπωσιακές οι πρώτες φωτογραφίες του James Webb Space Telescope

Μετά το ορεκτικό που είδαμε σήμερα τα ξημερώματα, η NASA προχώρησε πριν από λίγη ώρα στα αποκαλυπτήρια των πρώτων έγχρωμων λήψεων του James Webb Space Telescope και εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Αστρονομία και την Ανθρωπότητα γενικότερα. Στην ανακοίνωση της, η διαστημική υπηρεσία τονίζει ότι το JWST θα μας πει σε βάθος χρόνο την ιστορία του Σύμπαντος σε κάθε φάση του, από τους γειτονικούς εξωπλανήτες έως τους πιο μακρινούς Γαλαξίες που βρίσκονται χρονικά κοντά στο Big Bang.

Όπως δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson,

Σήμερα παρουσιάζουμε στην ανθρωπότητα μια επαναστατική νέα άποψη του Κόσμου από το James Webb Space Telescope, μια εικόνα που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν. Αυτές οι εικόνες, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης λήψης του Σύμπαντος στο φάσμα του υπέρυθρου, μας αποδεικνύουν ότι το JWST θα μας βοηθήσει να πάρουμε απαντήσεις σε ερωτήσεις που ακόμα δεν γνωρίζουμε πως μπορούμε να κάνουν. Οι απαντήσεις αυτές θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το Σύμπαν και τον ρόλο της ανθρωπότητας σε αυτό.

Ο γενικός διευθυντής της ESA, Josef Aschbacher, συμπλήρωσε τα εξής:

Οι πρώτες εικόνες και το φάσμα από το JWST αποδεικνύουν τις δυνατότητες των 4 επιστημονικών οργάνων του διαστημικού τηλεσκοπίου και επιβεβαιώνουν ότι οι μελλοντικές παρατηρήσεις θα φέρουν την επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το Σύμπαν και τις ρίζες μας.

Ακολουθούν κατά σειρά οι λήψεις SMACS 0723 (συστάδα γαλαξιών σε απόσταση 4.6 δισ. έτη φωτός, WASP-96b (ο εξωπλανήτης όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως υπάρχει νερό), Southern Ring (νεφέλωμα αστέρα σε τελικό στάδιο σε απόσταση 2000 έτη φωτός), Stephan’s Quintet (συστάδα 5 γαλαξιών) και το Carina Nebula.

Αν αυτή είναι η ποιότητα των πρώτων λήψεων, φανταστείτε τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια!

jwst-first-image-july-1.jpg
wasp.jpg
southern-ring.jpg
stephans-quintet.jpg
carina-nebula.jpg






Loading