Apple Car: Στόχος να είναι πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα χωρίς οδηγό

Σε συνέχεια της χθεσινής είδησης ότι η Apple ετοιμάζεται να κλείσει συμφωνία ύψους €3 δισ. με την Kia Motors για να προχωρήσει η τελευταία στην κατασκευή του Apple Car, έρχονται στη δημοσιότητα ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα E-GMP της Hyundai που λέγεται ότι θα χρησιμοποιήσει η Apple.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η Apple σκοπεύει να παραμετροποιήσει πλήρως το E-GMP για να υλοποιήσει το όραμα της, το οποίο εξαρχής δεν περιλαμβάνει τον οδηγό στο πλάνο. Αυτό σημαίνει ότι τα πρώτα Apple Car προορίζονται για να είναι πλήρως αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα που απλά θα μεταφέρουν τον επιβάτη στον προορισμό του.

Σε περίπτωση που αποδειχτεί αληθινή αυτή η πληροφορία, τότε το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των πρώτων Apple Car το 2024 είναι μάλλον πολύ αισιόδοξο. Δεδομένου ότι η Apple επιθυμεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του hardware και του software, αλλά ταυτόχρονα έχει μηδενική εμπειρία από την αυτοκινητοβιομηχανία, μοιάζει μάλλον απίθανο να προλάβει να ολοκληρώσει τα σχέδια του Apple Car και να φτάσει το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης που απαιτεί ένα πλήρως αυτόνομο ηλεκτρικό όχημα.

Από την άλλη μεριά, βέβαια, ίσως η Apple να έχει ολοκληρώσει ήδη την ανάπτυξη της δικής της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης και απλά περίμενε να ωριμάσουν οι συνθήκες για να προχωρήσει στην επιλογή συνεργάτη για την κατασκευή του Apple Car.

Προφανώς, όλα αυτά είναι εικασίες και μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Apple, δεν βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά για τίποτα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading