Apple Car: Επένδυση ύψους €3 δισ. από την Apple στην Kia Motors και έναρξη παραγωγής το 2024

Πληθαίνουν οι φήμες σχετικά με την επικείμενη συνεργασία της Apple με τη Hyundai για την κατασκευή του περιβόητου Apple Car, καθώς άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα πιο αναλυτικά στοιχεία σε σύγκριση με όσα είχε αποκαλύψει το πρακτορείο Reuters τον περασμένο μήνα.

Αυτή τη φορά η νοτιοκορεάτικη ιστοσελίδα DongA Ilbo αναφέρει πως η Apple θα επενδύσει 4 τρισ. won (περίπου €3 δισ.) στην Kia Motors, όπου η Hyundai διατηρεί το μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο, προκειμένου να ξεκινήσει την κατασκευή του Apple Car στη μονάδα παραγωγής που βρίσκεται στη Georgia (ΗΠΑ). Η συμφωνία λέγεται ότι θα κλείσει οριστικά στις 17 Φεβρουαρίου 2021 και ο στόχος είναι να γίνεται παραγωγή 100.000 οχημάτων ετησίως από το 2024 και έπειτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ίδιο ισχυρισμό για το εργοστάσιο της Kia Motors στη Georgia είχε κάνει και η IT News (επίσης από τη Νότια Κορέα), ενώ η Hyundai είχε επιβεβαιώσει πως συζητά με την Apple, αν και λίγο αργότερα άλλαξε την αρχική δήλωση της αφαιρώντας το όνομα της Apple.

Ακόμη, ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo ισχυρίζεται πως η Apple θα συνεργαστεί με τη Hyundai για την αξιοποίηση του συστήματος μπαταρίας E-GMP για ηλεκτρικά οχήματα, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αναφορά του Reuters περί κατασκευής “επαναστατικής μπαταρίας για ηλεκτρικά οχήματα από την Apple”. Επίσης, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να δούμε το Apple Car πριν το 2025.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα E-GMP, η Hyundai ισχυρίζεται ότι μπορεί να προσφέρει αυτονομία 500km με μία φόρτιση, γέμισμα της μπαταρίας από 0-80% μέσα σε μόλις 18 λεπτά και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης ανάλογα με τον εκάστοτε σχεδιασμό του ηλεκτρικού οχήματος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading