Apple Car: Επιβεβαίωση από τη Hyundai ότι συζητά με την Apple

Η πρόσφατη αναφορά του πρακτορείου Reuters για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την Apple, το περίφημο Project Titan, ήταν αναμενόμενο ότι θα πυροδοτούσε μια σειρά από τοποθετήσεις “ειδικών” και μη για το θέμα, οι οποίοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 4-5 χρόνια μέχρι να υλοποιηθεί πραγματικά το Apple Car.

Η πιο σοβαρή, πάντως, είδηση σχετικά με το Apple Car έρχεται από τη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα από τη Hyundai, η οποία επιβεβαιώσε ότι έχουν ξεκινήσει προκαταρκτικές συζητήσεις με την Apple χωρίς να έχουν καταλήξει σε κάποιου είδους τελική συμφωνία. Η ανακοίνωση της Hyundai Motor είναι αρκετά προσεκτική, παρόλα αυτά, αφήνει κάποια στοιχεία για το που βρισκόμαστε:

Οι Apple και Hyundai έχουν ανοίξει τη συζήτηση, αλλά βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο και δεν έχει αποφασιστεί τίποτα. Λαμβάνουμε αιτήματα συνεργασίας από διάφορες εταιρείες που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα. Το ίδιο ενδεχομένως ισχύει και για την Apple, η οποία λογικά έχει προσεγγίσει και άλλους κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Lee Han-Joon, η Apple είναι υποχρεωμένη να στραφεί σε συνεργασίες προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της αυτοκίνητο, καθώς δεν διαθέτει δική της γραμμή παραγωγής και δίκτυο πωλήσεων για αυτόν τον τομέα. Η διαδικασία να στηθεί ένα εξολοκλήρου δικό της σύστημα θα χρειαστεί πάρα πολλά χρόνια, ενώ η επιλογή της Hyundai ως συνεργάτη θα επιταχύνει σημαντικά τις διαδικασίες.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading