Η Apple διέγραφε αυτόματα τραγούδια από iPods επειδή προερχόταν από ανταγωνιστικές υπηρεσίες

ipod

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα και περίεργη είδηση προέκυψε μετά από ακρόαση για υπόθεση μονοπώλιου σε δικαστήριο του Oakland. Σύμφωνα με τον συνήγορο των καταναλωτών, Patrick Coughlin, κατά την περίοδο 2007-2009 η Apple αφαιρούσε τραγούδια ανταγωνιστών της από τα iPods με πρόσχημα την προστασία τους.

"Όταν ένας χρήστης κατέβαζε τραγούδια από ανταγωνιστική υπηρεσία και προσπαθούσε να τα συγχρονίσει με το iPod του στη βιβλιοθήκη του στο iTunes, η Apple του εμφάνιζε ένα μήνυμα σφάλματος και τον συμβούλευε να επαναφέρει τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Εάν προχωρούσε στην προτεινόμενη διαδικασία, τότε αφαιρούταν αυτόματα όλα τα τραγούδια από ανταγωνιστές υπηρεσίες"

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο ασφαλείας της Apple, Augustin Farrugia, η εταιρεία προχωρούσε σε αυτή την ενέργεια για να προστατέψει τους χρήστες από πιθανές απειλές. Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε η ανάλογη ενημέρωση των χρηστών για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο απάντησε το εξής

"Δεν θέλουμε να δίνουμε πολλές πληροφορίες στους χρήστες, για να μην τους μπερδεύουμε"

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση ύψους $350 εκατ. από την Apple, αλλά στην περίπτωση που κριθεί ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές τότε το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

[via]

Loading