Apple: Ίσως υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει και αυτή την υποδοχή USB-C

Η Apple ενδέχεται να αναγκαστεί να αφαιρέσει τη θύρα Lightning από το iPhone και να την αντικαταστήσει με τον τύπο USB-C, σύμφωνα με τη νομοθεσία που αναμένεται να παρουσιαστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον επόμενο μήνα, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νομοθεσία επιδιώκει να καθιερώσει μια κοινή θύρα φόρτισης για όλα τα κινητά τηλέφωνα και άλλες σχετικές συσκευές σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κίνηση αναμένεται να επηρεάσει πρωτίστως την Apple, αφού πολλές δημοφιλείς συσκευές Android διαθέτουν ήδη θύρες USB-C.

Το 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσπάθησε να καταλήξει σε οριστική επίλυση του θέματος, αλλά απέτυχε να τεθεί σε ισχύ. Εκείνη την εποχή, η Apple προειδοποίησε ότι ο εξαναγκασμός μιας κοινής θύρας φόρτισης στη βιομηχανία θα επηρεάσει σημαντικά την καινοτομία και θα δημιουργήσει πολλά απόβλητα, καθώς οι καταναλωτές θα αναγκάζονταν να προμηθευτούν νέα καλώδια.

Μια μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διεξήχθη το 2019 διαπίστωσε ότι τα μισά καλώδια φόρτισης που πωλούνται με κινητά τηλέφωνα είχαν υποδοχή USB micro-B, 29% είχαν υποδοχή USB-C και 21% είχαν υποδοχή Lightning.

Πέρυσι, η συζήτηση αναζωπυρώθηκε καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά υπέρ ενός κοινού φορτιστή, αναφέροντας τα λιγότερα περιβαλλοντικά απόβλητα και την ευκολία των χρηστών ως τα κύρια οφέλη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]

Loading