Apple Music Classical: Αυτή είναι η ξεχωριστή εφαρμογή για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής

Η Apple είχε υποσχεθεί ότι θα κυκλοφορήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή για την αναπαραγωγή αποκλειστικά κλασικής μουσικής μέσα στο 2022, αλλά τελικά χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο για το λανσάρισμα της. Η εταιρεία ανήρτησε την επίσημη σελίδα του Apple Music Classical στο κατάστημα App Store, άνοιξε τις προεγγραφές και αποκάλυψε ότι θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία από τις 28 Μαρτίου 2023.

Όσοι είναι συνδρομητές στην υπηρεσία Apple Music ή στο γενικότερο πακέτο Apple One, δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν κάτι έξτρα για να χρησιμοποιήσουν το Apple Music Classical. Μέσα σε αυτήν την ξεχωριστή εφαρμογή θα ενσωματωθούν περισσότερες από 5 εκατομμύρια ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής, εκατοντάδες έτοιμες playlists, χιλιάδες αποκλειστικά albums και αναλυτικές πληροφορίες για τους συνθέτες και το έργο τους.

Σε αντίθεση με το Apple Music, η εφαρμογή Apple Music Classical θα έρθει με ένα πιο απλό περιβάλλον χρήσης και τη δυνατότητα να πραγματοποιείς αναζήτηση με βάση τον συνθέτη, τον διευθυντή ορχήστρας, τον αριθμό καταλόγου κλπ. Επίσης, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο artwork για την απεικόνιση των κλασικών συνθετών (π.χ. Chopin, Beethoven) και σταδιακά θα προστεθεί ακόμη περισσότερο αποκλειστικό υλικό. Η Apple αναφέρει πως συνεργάζεται με μουσικούς και ιδρύματα προκειμένου να προσφέρει ακόμη περισσότερο αποκλειστικό περιεχόμενο και ηχογραφήσεις.

Να σημειωθεί ότι το Apple Music Classical θα υποστηρίζεται μόνο από συσκευές iOS που τρέχουν την έκδοση iOS 15.4 ή μεταγενέστερη, τουλάχιστον σε αυτό το αρχικό λανσάρισμα.

Apple Music Classical - [App Store Link]

Loading