Apple One: Πρόσβαση στις υπηρεσίες της εταιρείας με μία συνδρομή, αντίδραση από Spotify

Από τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις της Apple στη χθεσινή εκδήλωση της ήταν και η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών της σε μία συνδρομή, για όποιον φυσικά θέλει να έχει πρόσβαση σε όλες. Το νέο πακέτο ονομάζεται Apple One, δίνει πρόσβαση στα Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ και iCloud, και είναι διαθέσιμο σε τρεις μορφές:

  • Apple One Individual: Περιλαμβάνει τα Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade και 50GB αποθηκευτικό χώρο στο iCloud με $14.95/μήνα.
  • Apple One Family: Περιλαμβάνει τα Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade και 200GB αποθηκευτικό χώρο στο iCloud με $19.95/μήνα, ενώ μπορεί να μοιραστεί σε έως 6 άτομα της οικογένειας.
  • Apple One Premier: Περιλαμβάνει τα Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, Apple News+, Apple Fitness+ και 2TB αποθηκευτικό χώρο στο iCloud με $29.95/μήνα, με δυνατότητα να το χρησιμοποιούν έως 6 άτομα της οικογένειας.

Τα πακέτα Apple One Individual και Family θα είναι διαθέσιμα από αυτό το φθινόπωρο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ το Premier μόνο σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο. Προσφέρεται περίοδος δωρεάν δοκιμής διάρκειας 30 ημερών για όποιον δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποια από τις υπηρεσίες της Apple.

Η εξοικονόμηση για τον καταναλωτή είναι στα $6/μήνα για το πρόγραμμα Individual, στα $8/μήνα για το Family και στα $25/μήνα για το Premier, σε σύγκριση με αυτά που θα πλήρωνε αν διατηρούσε ξεχωριστές συνδρομές σε κάθε υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Spotify εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Apple λόγω του πακέτου Apple One, στην οποία αναφέρει τα εξής:

Για μια ακόμη φορά, η Apple εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση της και με αθέμιτο τρόπο παραγκωνίζει τους ανταγωνιστές της για να προωθήσει τις υπηρεσίες της. Καλούμε τις Αρχές Ανταγωνισμού να επιληφθούν του θέματος και να περιορίσουν την Apple, διότι εάν δεν υπάρξει αντίδραση η ζημιά θα είναι τεράστια για την κοινότητα των developers και τις ελευθερίες των καταναλωτών.

Από την πλευρά της, η Apple απάντησε με δική της ανακοίνωση:

Οι πελάτες μας μπορούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν πληθώρα εναλλακτικών αντίστοιχων υπηρεσιών με αυτές που προσφέρει η Apple. Ο λόγος που λανσάρουμε το πακέτο Apple One είναι για να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στα χρήματα του πελάτη και μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίας μας. Συστήνουμε το πακέτο Apple One διότι εξοικονομούνται χρήματα σε υπηρεσίες που ήδη χρησιμοποιούν οι καταναλωτές. Είναι ιδανικό για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας και εξίσου ιδανικό για οικογένειες.
Loading