Apple: Σημαντικά updates ασφαλείας για όλα τα λειτουργικά συστήματα της


Η Apple ξεκίνησε τη διανομή ενημερώσεων ασφαλείας για όλα τα λειτουργικά συστήματα της, τόσο για τις πιο σύγχρονες συσκευές της, όσο και για αυτές που δεν λαμβάνουν τις τελευταίες εκδόσεις.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία λανσάρει τα iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 και macOS 13.3.1 που κλείνουν δύο πολύ σημαντικά κενά ασφαλείας, τα iOSSurfaceAccelerator και μια ευπάθεια του WebKIt, με το πρώτο να επιτρέπει σε εφαρμογές την εκτέλεση ξένου κώδικα με δικαιώματα πρόσβασης στο kernel του συστήματος, ενώ το δεύτερο επέτρεπε την εκτέλεση κώδικα από κακόβουλες web εφαρμογές. Η Apple παρέχει ταυτόχρονα και καλύτερη διαχείριση της μνήμης με τη νέα έκδοση του Safari browser για τα macOS Monterey και macOS Big Sur.

Για τους κατόχους παλαιότερων συσκευών της εταιρείας, έχει ξεκινήσει η διανομή των iOS 15.7.5, macOS Big Sur 11.7.6 και macOS Monterey 12.6.5 που επιδιορθώνουν τα ίδια κενά ασφαλείας, τα οποία εντόπισαν και κοινοποίησαν στην Apple τα Threat Analysis Group της Google και Security Lab της Amnesty International.

Loading