Apple Watch: Θα αντικατασταθεί η Taptic Engine για να αυξηθεί η αυτονομία;

Το Apple Watch έχει εξελιχθεί με τα χρόνια σε μια εξαιρετική συνοδευτική συσκευή που παρά την πολύ υψηλή τιμή του αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής για τους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο. Έχει να προσφέρει πληθώρα χρήσιμων λειτουργιών, απρόσκοπτη επικοινωνία με το iPhone και πολύ αξιόπιστη καταγραφή-παρακολούθηση της σωματικής δραστηριότητας και της υγείας του χρήστη, αλλά σαφέστατα το μεγαλύτερο πρόβλημα του έχει να κάνει με την αυτονομία.

Παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει γενιά με τη γενιά, ακόμα και το Apple Watch Series 6 σου βγάζει με το ζόρι κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο, άρα πρακτικά χρειάζεται καθημερινά φόρτιση. Μπορεί η πλήρης φόρτιση να μην παίρνει πολύ ώρα, παρόλα αυτά, η Apple απέχει πολύ από τις επιδόσεις που προσφέρει π.χ. η Huawei στα δικά της smartwatches (πάνω από 1 εβδομάδα χρήσης με μία φόρτιση) και αναγνωρίζει ότι υπάρχει περιθώριο μεγάλης βελτίωσης.

apple-watch-patent.jpg

Μία από τις λύσεις που εξετάζει η εταιρεία για να βελτιώσει την αυτονομία του Apple Watch φαίνεται ότι σχετίζεται με την αντικατάσταση του ξεχωριστού μηχανισμού απτικής ανάδρασης (Taptic Engine). Σε μια πατέντα που κατοχυρώθηκε πρόσφατα από την Apple, γίνεται περιγραφή για την ενσωμάτωση ενός νέου τύπου μπαταρίας που θα διαθέτει κάποιο μετακινούμενο στοιχείο έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση της απτικής ανάδρασης στον χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να αφαιρέσει εντελώς την Taptic Engine που καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο και να μεγαλώσει σημαντικά την χωρητικότητα της μπαταρίας, άρα και την αυτονομία της συσκευής.

Ακούγεται αρκετά έξυπνο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν μπορεί να υλοποιηθεί στην πραγματικότητα, καθώς από την κατοχύρωση μιας πατέντας μέχρι την εφαρμογή της η απόσταση τις περισσότερες φορές είναι πολύ μεγάλη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading