Η ARM αποκαλύπτει τους Cortex-A77 CPU και Mali-G77 GPU για τις επόμενες ναυαρχίδες

Τη σκυτάλη παίρνει η ARM για να ανακοινώσει στην Computex 2019 τη νέα γενιά επεξεργαστών και επεξεργαστών γραφικών για φορητές συσκευές, τους οποίους θα δούμε στην επόμενη γενιά των κορυφαίων smartphones.

Η βρετανική εταιρεία αποκάλυψε τους πυρήνες Cortex-A77 για τη CPU, κατασκευασμένους σε κλίμακα 7nm για τουλάχιστον 20% βελτίωση σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά (Cortex-A76) και δραματικά βελτιωμένη απόδοση σε διαδικασίες μηχανικής μάθησης (machine learning), καθώς υπόσχεται 35x καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τη προ-προηγούμενη γενιά.

Σε ό,τι αφορά τον επεξεργαστή γραφικών Mali-G77 GPU, είναι κατασκευασμένος με την αρχιτεκτονική Valhall και υπόσχεται 40% καλύτερη απόδοση από τον Mali-G76, 30% καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και 60% βελτίωση στην απόδοση της μηχανικής μάθησης. Ενσωματώνει, επίσης, και τον επεξεργαστή εικόνας Mali-D77.

Τέλος, η ARM ανακοίνωση και έναν νέο επεξεργαστή μηχανικής μάθησης (ML) που συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα ARM Project Trillium μαζί με το λογισμικό NN. Η γενική ιδέα της ARM είναι να προσθέσει έναν ξεχωριστό επεξεργαστή NPU (Neural Processing Unit) στα chipsets για καλύτερη διαχείριση της ενεργειακής κατανάλωσης, της κατανομής των μνημών κλπ.

Οι νέες τεχνολογίες της ARM αναμένεται ότι θα εμφανιστούν σε smartphones και ARM-based laptops από το 2020.

[via]

Loading