Η Asus ενδιαφέρεται για το Windows Phone και ίσως δούμε Padfone με Windows 8!

Η Asus σκέφτεται σοβαρά να πραγματοποιήσει τα πρώτα της βήματα με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου Benson Lin στη WSJ, η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο διαπραγματεύσεων με τη Microsoft για τη χορήγηση της σχετικής αδειοδότησης.

Asus Padfone

Παράλληλα, ο Lin άφησε να εννοηθεί ότι αν όλα πάνε καλά η εταιρεία θα ασχοληθεί άμεσα με τη δημιουργία ενός Padfone (smartphone + tablet) που θα φέρει το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, αλλά προφανώς θα πρέπει να ξεπεραστούν κάποια θεμελιώδη προβλήματα.

Οι δύο εκδόσεις Padfone με Android που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα σε smartphone mode και tablet mode. Ωστόσο, κανένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft (Windows Phone 8, Windows 8, Windows RT) δεν είναι ευέλικτο για χρήση σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Επομένως, ο εκπρόσωπος της Asus μάλλον κάνει λόγο για dual-boot έκδοση του Padfone ή αφήνει για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι η Microsoft ετοιμάζει νέα έκδοση Windows (Windows Phone 9; Windows Blue; ) που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε smartphones, όσο και σε tablets, όπως έπραξε η Google από το Android 4.0 ICS και έπειτα.

Με αυτή την υπόθεση, μπορούμε να πούμε ότι οι δηλώσεις του Benson Lin κρύβουν πολύ περισσότερα από μια νέα συσκευή της Asus…

[via WSJ]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Asus, Microsoft, Mobiles, Rumors, Tablets, Windows 8, Windows Phone and tagged . Bookmark the permalink.