ASUS ROG Phone 8: Επίσημη παρουσίαση του πανίσχυρου gaming smartphone

Η ASUS Republic of Gamers (ROG) ανακοίνωσε σήμερα την ολοκαίνουργια σειρά ROG Phone 8, σηματοδοτώντας την έναρξη ενός επαναστατικού ταξιδιού που θα επαναπροσδιορίσει την καινοτομία στο mobile gaming.

Στο μεγαλύτερο επανασχεδιασμό στην ιστορία της, η σειρά ROG Phone 8 εξελίχθηκε από ένα καθαρόαιμο τηλέφωνο παιχνιδιών σε μια φουτουριστική και πρωτοποριακή premium συσκευή, με λεπτότερο, ελαφρύτερο σώμα και λεπτότερα πλαίσια που το καθιστούν το τέλειο τηλέφωνο lifestyle για gamers. Σχεδιασμένο ως ένα πανίσχυρο πολυμηχάνημα, που απευθύνεται σε gamers, streamers, δημιουργούς περιεχομένου και άλλους, ξεχωρίζει με χαρακτηριστικά φιλικά προς το gaming σε συνδυασμό με την απόλυτη απόδοση με AI, κορυφαίο σχεδιασμό και καθημερινή πρακτικότητα. Αυτή η επανασχεδιασμένη σειρά smartphone ξεπερνά τα συνηθισμένα, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, καινοτόμο σχεδιασμό και δέσμευση για μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης.

Πέρα από το gaming

Η σειρά ROG Phone 8 έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, διατηρώντας τα άψογα διαπιστευτήριά της για παιχνίδια και διευρύνοντας παράλληλα την απήχησή της σε όσους αναζητούν ένα εξαιρετικό καθημερινό τηλέφωνο που θα τους βοηθήσει να πετύχουν μοναδικά πράγματα. Ο εντυπωσιακός νέος σχεδιασμός είναι έως και 15% λεπτότερος από την προηγούμενη γενιά, χωρίς να θυσιάζει τις επιδόσεις, ενώ η έμφαση στον κορυφαίο σχεδιασμό και την ανθεκτικότητα διασφαλίζει ότι αυτές οι συσκευές δεν είναι απλά τηλέφωνα, αλλά εκφραστές φινέτσας και δύναμης.

Η σειρά ROG Phone 8 αψηφά τα δεδομένα στο mobile gaming, προσφέροντας αστείρευτες επιδόσεις, καινοτομία και σχεδιασμό που συνδυάζει την αισθητική με τη λειτουργικότητα. Είτε πρόκειται για αφοσιωμένους gamers είτε για λάτρεις της τεχνολογίας, η σειρά ROG Phone 8 καλεί τους χρήστες να απογειώσουν την εμπειρία του mobile gaming.

Απεριόριστη απόδοση

Στον πυρήνα της σειράς ROG Phone 8 βρίσκεται η πανίσχυρη πλατφόρμα φορητών συσκευών Snapdragon 8 Gen 3, η οποία υποστηρίζεται από μνήμη RAM LPDDR5X 8533 Mbps και αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0 για απαράμιλλη απόδοση. Για να είναι δυνατές οι μαραθώνιες gaming ενότητες χωρίς υπερθερμάνσεις, ο επαναστατικός σχεδιασμός Rapid-Cooling Conductor - μέρος του προηγμένου θερμικού σχεδιασμού GameCool 8 - διοχετεύει τη θερμότητα απευθείας από τον επεξεργαστή στο πίσω κάλυμμα. Επιπλέον, το ολοκαίνουργιο σύστημα ψύξης AeroActive Cooler X clip-on είναι τώρα 29% μικρότερο, αλλά προσφέρει 1,2X υψηλότερη θερμική απόδοση, μειώνοντας τη θερμοκρασία του πίσω καλύμματος έως και 26°C.

Εκτός από την κορυφαία σχεδίαση και την απόλυτη απόδοση, η σειρά ROG Phone 8 περιλαμβάνει τα πρώτα gaming smartphones στον κόσμο που συμμορφώνονται με το πρότυπο IP68, κατασκευασμένο για να αντέχει στην εισροή σκόνης και νερού, ώστε οι χρήστες να μπορούν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστη λειτουργία όπου κι αν βρίσκονται.

Εξαιρετικά φωτεινή οθόνη

Η σειρά ROG Phone 8 Pro διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο εύκαμπτο πάνελ AMOLED 6,78" (Samsung E6) που υποστηρίζει προσαρμοστικούς ρυθμούς ανανέωσης με τεχνολογία LTPO. Το σύστημα μπορεί να προσαρμόσει αυτόματα το ρυθμό ανανέωσης από 1-120 Hz ανάλογα με την τρέχουσα εργασία, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ρυθμό ανανέωσης έως και 165 Hz για ομαλό παιχνίδι, ενώ ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής φτάνει στα εκπληκτικά 720 Hz για άμεση απόκριση. Η μέγιστη φωτεινότητα έχει πλέον αυξηθεί στα 2500 nits, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίζουν ή να παρακολουθούν ταινίες ακόμη και υπό το φως του Ήλιου χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα υπέροχα οπτικά στοιχεία συντονίζονται σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία οπτικής επεξεργασίας Pixelworks για κορυφαία χρωματική ακρίβεια παγκοσμίως. Πρόκειται για μια ασύγκριτη οθόνη.

Κάμερες AI επαγγελματικού επιπέδου

Οι gamers και οι δημιουργοί μπορούν τώρα να ανακαλύψουν ατελείωτες φωτογραφικές δυνατότητες με το προηγμένο σύστημα τριπλής κάμερας της σειράς ROG Phone 8. Επιπλέον, η τεχνολογία OZO Audio δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν την εξάλειψη του θορύβου του ανέμου για κρυστάλλινες εξωτερικές ηχογραφήσεις ή τη λήψη καθηλωτικού, υψηλής πιστότητας χωρικού ήχου 3D Surround.

Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο αισθητήρα εικόνας 50MP της Sony για κρυστάλλινες εικόνες. Ο ευρυγώνιος φακός 24 mm είναι ιδανικός για δυναμικά στιγμιότυπα στους δρόμους, ενώ η λειτουργία zoom 2Χ τον μετατρέπει σε έναν ευέλικτο prime φακό 50 mm, ιδανικό για φωτογράφηση πορτραίτου και φαγητού. Η φωτογράφηση και η βιντεοσκόπηση μπορούν να φτάσουν σε νέα ύψη με τον υβριδικό σταθεροποιητή 6 αξόνων Gimbal Stabilizer 3.0, ο οποίος εξασφαλίζει ακόμα πιο ομαλά βίντεο και φωτογραφίες χωρίς κουνήματα εν κινήσει. Ο προηγμένος σταθεροποιητής υποστηρίζει τώρα τόσο τις τυπικές λειτουργίες λήψης όσο και τις λειτουργίες πορτραίτου, καθιστώντας τον ιδανικό για φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η σταθερότητα βίντεο εξασφαλίζεται με το hardware anti-shake OIS και έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο λογισμικού EIS που χρησιμοποιεί γυροσκοπικά δεδομένα για την ανίχνευση της κίνησης. Αυτή η δυναμική προσαρμογή του οπτικού πεδίου διασφαλίζει ότι τα βίντεο παραμένουν σταθερά.

Για πρώτη φορά, η σειρά ROG Phone 8 περιλαμβάνει έναν τηλεφακό 3X που επιτρέπει τη λήψη μακρινών αντικειμένων. Ο φακός, εξοπλισμένος με ενσωματωμένο OIS, παρέχει ευκρινή και καθαρά αποτελέσματα, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με τη λειτουργία νυχτερινής φωτογράφησης. Η τεχνολογία ASUS HyperClarity, που χρησιμοποιεί μη επεξεργασμένα αρχεία (RAW), διατηρεί κάθε λεπτομέρεια στις φωτογραφίες, παρέχοντας πιο καθαρές εικόνες ακόμα και σε ζουμ έως και 30X. Κατά τη λήψη βίντεο, η κάμερα τηλεφακού χρησιμοποιεί προσαρμοστικό EIS για την παραγωγή σταθερών λήψεων με zoom έως και 10X.

Η υπερευρυγώνια κάμερα 13 MP διαθέτει έναν free-form φακό  και αλγόριθμους αιχμής για τη μείωση της παραμόρφωσης του φακού, με αποτέλεσμα εκπληκτικές και ταυτόχρονα φυσικές εικόνες. Η σειρά ROG Phone 8 προσφέρει εξαιρετική ποιότητα και ευκρίνεια σε κάθε λήψη και εγγραφή.

Τέλος, η μπροστινή κάμερα selfie 32 MP ultrawide έχει οπτικό πεδίο (FoV) που έχει αυξηθεί από 73° σε 90°, ώστε να είναι ιδανική για ομαδικές selfies. Ο φακός διαθέτει αισθητήρα RGBW που εξασφαλίζει καθαρές εικόνες με λιγότερο θόρυβο, ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Χαρακτηριστικά ενισχυμένα με AI

Τέσσερις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης φιλικές προς τα παιχνίδια στη σειρά ROG Phone 8 ανεβάζουν την εμπειρία του gaming σε νέο επίπεδο. Οι gamers μπορούν χωρίς κόπο να μετατοπίσουν ένα παιχνίδι στο παρασκήνιο με τη λειτουργία Background Mode ή να απαθανατίσουν σημαντικές στιγμές με τη λειτουργία X Capture. Το διαισθητικό AI Grabber για την καταγραφή κειμένου και το X Sense αναβαθμίζουν περαιτέρω την εμπειρία παιχνιδιού, παρέχοντας συμβουλές και βοήθεια όταν χρειάζεται. Το AI Grabber μπορεί τώρα επίσης να αρπάζει κείμενο απευθείας από τα παιχνίδια χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης μηχανικής μάθησης, ενώ το X Capture και το X Sense 2.0 υποστηρίζουν τώρα περισσότερα νέα κορυφαία παιχνίδια χάρη στην τεχνολογία αναγνώρισης προτύπων AI.

Άλλες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη περιλαμβάνουν τη Σημασιολογική Αναζήτηση με χρήση φυσικής γλώσσας στη Γκαλερί, τον Launcher και τις Ρυθμίσεις. Το AI Wallpaper μπορεί να δημιουργήσει εκπληκτικά wallpapers χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Stable Diffusion και η τεχνολογία AI noise-cancelation υποστηρίζει αμφίδρομη ακύρωση θορύβου για κρυστάλλινο ήχο σε φωνητικές κλήσεις, κλήσεις βίντεο και επικοινωνίες εντός παιχνιδιού.

AniMe Vision

Η νέα σειρά ROG Phone 8 περιλαμβάνει μοναδικά προσαρμόσιμα στοιχεία, όπως το λογότυπο Aura RGB Lighting (ROG Phone 8) και την οθόνη Anime Vision Mini-LED (ROG Phone 8 Pro / Pro Edition), που επιτρέπουν στους κατόχους να εκφράσουν την ατομικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το AniMe Vision είναι μια οθόνη 341 στοιχείων που μπορεί να εμφανίζει προκαθορισμένα ή δημιουργημένα από τον χρήστη animations, ενώ οι χρήστες μπορούν επίσης να ξεκλειδώσουν μυστικά animations αγγίζοντας το τηλέφωνό τους back-to-back με ένα άλλο ROG Phone 8 Pro / Pro Edition.

ASUS ROG Phone 8

  • Οθόνη 6.78’’ flexible AMOLED LTPO FHD+ (έως 165Hz, 2500nits μέγιστη φωτεινότητα)
  • Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen3
  • Μνήμη RAM 12GB/16GB/24GB
  • Αποθηκευτικός χώρος 256GB/512GB/1TB
  • Τριπλή κάμερα 50MP f/1.9 + 13MP ultrawide f/2.2 + 32MP f/2.4 OIS telephoto (3x οπτικό zoom)
  • Εμπρόσθια κάμερα 32MP RGBW
  • In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
  • WiFi 7, Bluetooth 5.3, GPS, NFC, 5G
  • Λειτουργικό σύστημα Android 14 
  • Μπαταρία 5500mAh με φορτιστή 65W HyperCharge (15W ασύρματη φόρτιση)
  • Υποδοχή USB-C, υποδοχή 3.5mm για ακουστικά
  • Διαστάσεις 163.8 x 76.8 x 8.9mm
  • Βάρος 225gr
  • Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68
  • Τιμή εκκίνησης $109

Loading