ASUS ROG Ally: Η απάντηση στο Steam Deck δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο

Ανήμερα της Πρωταπριλιάς επέλεξε η ASUS να ανακοινώσει την δική της φορητή παιχνιδοκονσόλα τύπου Steam Deck και όπως ήταν αναμενόμενο, η πλειοψηφία του Τύπου προσπέρασε την είδηση θεωρώντας ότι πρόκειται για φάρσα. Τελικά, η εταιρεία επέστρεψε με νέα ανακοίνωση μέσω Twitter για να διευκρινήσει ότι το ASUS ROG Ally είναι πραγματικό προϊόν!

Δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες από επίσημη πηγή, παρόλα αυτά, το κανάλι Dave2D έχει στα χέρια του ένα πρωτότυπο και αποκαλύπτει ότι το ASUS ROG Ally διαθέτει οθόνη 7’’ ανάλυσης FHD με αναλογία εικόνας 16:9, φωτεινότητα 500nits και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, custom επεξεργαστή AMD Ryzen APU (4nm) που περιλαμβάνει Zen 4 CPU + RDNA 3 GPU, αλλά και διπλό σύστημα ψύξης που κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία χωρίς να «κουφαίνει» τον χρήστη.

Αναφέρουν, επίσης, ότι όλα τα κουμπιά, triggers, sticks και D-pad είναι όπως τα γνωρίζουμε από τις παιχνιδοκονσόλες, το λειτουργικό σύστημα φαίνεται να είναι μια ειδικά τροποποιημένη έκδοση του Windows 11, υποστηρίζονται παιχνίδια από διάφορες πλατφόρμες και φυσικά μπορεί να συνδεθεί σε μια εξωτερική βάση ROG XG Mobile eGPU για να παίζεις σε οποιαδήποτε οθόνη ή τηλεόραση.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή. Περιμένουμε μια κανονική παρουσίαση από την ASUS για όλα τα σημαντικά, καθώς κρίνοντας από την επιτυχία του Steam Deck είναι δεδομένο πως θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους gamers.

Loading