ASUS Zenbook DUO: Ένα απίστευτο laptop με δύο οθόνες και αποσπώμενο πληκτρολόγιο

Η ASUS ανακοίνωσε στο CES 2024 το νέο επαναστατικό Zenbook DUO (2024) UX8406, τον πρώτο ultraportable φορητό υπολογιστή στον κόσμο που είναι εξοπλισμένος με δύο οθόνες αφής OLED 14 ιντσών ανάλυσης 3K 120 Hz. Με το αποσπώμενο πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο Bluetooth ASUS ErgoSense και το touchpad, αυτή η απίστευτη συσκευή ξαναγράφει τους κανόνες για την πολυχρηστικότητα εν κινήσει.

Η έκδοση Intel Evo του Zenbook DUO συνδυάζει με δεξιοτεχνία την ευελιξία του multitasking με την εξαιρετική φορητότητα σε ένα ελαφρύ πακέτο βάρους 1,35 kg. Οι διπλές οθόνες πλήρους μεγέθους 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED 16:10 ενώνονται με μεντεσέδες 180° για να επεκτείνουν άμεσα τον οπτικό χώρο εργασίας σε έως και 19,8 ίντσες, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθετο ή οριζόντιο προσανατολισμό για μια σειρά από ευπροσάρμοστες λειτουργίες χρήστη - Laptop, Dual Screen, Desktop ή Sharing - που ελέγχονται από το διαισθητικό λογισμικό ASUS ScreenXpert. Το επαναφορτιζόμενο πληκτρολόγιο μπορεί να αποσπαστεί για να επιτρέπει την πλήρη χρήση του οπτικού χώρου εργασίας ή να τοποθετηθεί στην κάτω οθόνη για μια παραδοσιακή εμπειρία laptop.

Το Zenbook DUO μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και το παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας με έναν επεξεργαστή Intel Core Ultra 9 με ενσωματωμένη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) για AI acceleration, μνήμη LPDDR5x έως 32 GB, SSD PCIe 4.0 έως 2 TB, μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής 75 Wh και πιστοποιημένο σύστημα ήχου Dolby Atmos της Harman Kardon.

Το Zenbook DUO έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα. Ενσωματώνει μια ποικιλία ανακυκλωμένων υλικών και έχει δοκιμαστεί ως προς την ανθεκτικότητα σύμφωνα με τα πρότυπα MIL-STD-810H των ΗΠΑ, ώστε να μεγιστοποιείται η διάρκεια ζωής της συσκευής.

Οι κορυφαίες οθόνες ASUS Lumina OLED είναι πιστοποιημένες με Dolby Vision, Pantone Validated και έχουν κινηματογραφική γκάμα χρωμάτων 100% DCI-P3 για να εξασφαλίζουν ζωντανή και ακριβή απόδοση χρωμάτων. Έχουν επίσης πιστοποίηση VESA DisplayHDR True Black 500 για τα βαθύτερα επίπεδα μαύρου. Οι οθόνες αφής υποστηρίζουν εισαγωγή με γραφίδα υψηλής ακρίβειας χρησιμοποιώντας το προαιρετικό ASUS Pen με επίπεδο πίεσης 4096 και το ενσωματωμένο λογισμικό ScreenXpert επιτρέπει την υποστήριξη χειρονομιών πολλαπλής αφής που μοιάζουν με smartphone για διαισθητικό χειρισμό: οι χρήστες μπορούν να εκκινήσουν ένα εικονικό πληκτρολόγιο, να μεγιστοποιήσουν ένα παράθυρο και πολλά άλλα με απλές χειρονομίες.

Το αποσπώμενο πληκτρολόγιο του Zenbook DUO χωράει ανάμεσα στις δύο οθόνες του για πρακτικότητα κατά τη μεταφορά. Αυτός ο σχεδιασμός ενισχύει τη φορητότητα και την ευκολία, επιτρέποντας στους χρήστες να χρησιμοποιούν ή να φορτίζουν απρόσκοπτα το πληκτρολόγιο ανά πάσα στιγμή χωρίς επιπλέον ρυθμίσεις. Οι υποδοχές pogo-pin στην άκρη της κάτω οθόνης εξασφαλίζουν εύκολη πρόσδεση, με μαγνήτες αυτόματης τοποθέτησης στους ακροδέκτες pogo και στις γωνίες της δεύτερης οθόνης για περαιτέρω βελτίωση της συνολικής εμπειρίας του χρήστη.

Το λεπτό σασί με πάχος 14,6 mm δεν κάνει συμβιβασμούς ούτε στις δυνατότητες εισόδου/εξόδου, με δύο θύρες Thunderbolt 4, μια θύρα USB 3.2 Gen 1 Type-A, μια θύρα HDMI 2.1 (TMDS) και μια βολική υποδοχή ήχου 3,5 mm, ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να μεταφέρουν μια ογκώδη βάση σύνδεσης ή πολλούς προσαρμογείς όταν ταξιδεύουν.

Το νέο ASUS Zenbook DUO θα ξεκινά από τα €2099 στην Ευρώπη.

Loading