ASUS Zenfone 7 και Zenfone 7 Pro: Επίσημα οι νέες ναυαρχίδες με περιστρεφόμενη κάμερα

Η ASUS δεν εγκαταλείπει την ιδέα του περιστρεφόμενου camera module, ως εναλλακτική λύση για μια full-screen εμπειρία χρήσης του smartphone χωρίς οπές, notches και pop-up μηχανισμούς. Η εταιρεία παρουσίασε σήμερα τα ASUS Zenfone 7 και Zenfone 7 Pro, τα οποία έρχονται με ίδιο σχεδιασμό και παρόμοια high-end τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ ξεχωρίζουν για την Flip Camera και τις μεγάλες μπαταρίες τους.

Τα ASUS Zenfone 7 / 7 Pro έρχονται με οθόνη 6.67’’ AMOLED FHD+ με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz, 110% κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3 και ακρίβεια στην απόδοση χρώματος ΔΕ<1, υποστήριξη HDR10+, φωτεινότητα 700nits και απόκριση 200 Hz.

Στο hardware συναντάμε τον octa-core Qualcomm Snapdragon 865 στο απλό μοντέλο και το Snapdragon 865+ στο Pro, οι επιλογές για μνήμη RAM είναι 6GB/8GB στο απλό και μόνο 8GB στο Pro, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος είναι 128GB UFS 3.1 στο απλό και 256GB UFS 3.1 στο Pro (και στα δύο υπάρχει υποδοχή microSD για επέκταση έως 2TB).

asus-zenfone-7-7-pro.jpg

Στα υπόλοιπα έχουμε κοινά τις κεραίες WiFi 6, Bleutooth 5.1, GPS, NFC, 5G (SA & NSA), μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 30W, ενώ τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android 10 με ZenUI 7. Μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ενσωματωμένος στο home button που ονομάζεται Smart Key και μπορεί να επαναπρογραμματιστεί για να ανοίγει μια συγκεκριμένη εφαρμογή που επιθυμεί ο χρήστης.

Σε ό,τι αφορά τη Flip Camera, υπάρχει η δυνατότητα να την περιστρέψεις χειροκίνητα, παρόλα αυτά, το software παρέχει κάποιες προκαθορισμένες “ιδανικές” θέσεις ανάλογα με τη λήψη που θέλεις να κάνεις. Η κατασκευή της Flip Camera έχει γίνει από liquid metal για μεγαλύτερη αντοχή και ακρίβεια στη γωνία. Οι τρεις αισθητήρες είναι ίδιοι και για τα δύο μοντέλα, αλλά στο Pro έχει τοποθετηθεί και οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας για τον κύριο αισθητήρα και τον τηλεφακό. Συγκεκριμένα, η Flip Camera περιλαμβάνει διάταξη 64MP Sony IMX656 f/1.8 + 12MP ευρυγώνιο 113° + 8MP τηλεφακό για 3x οπτικό zoom, και προσφέρει δυνατότητα λήψης 8K video.

Δεν έχουν γίνει γνωστές οι τιμές των διάφορων εκδόσεων, αλλά η πώληση τους ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου 2020.

Photo Gallery

Loading