ASUS ROG Ally: Ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή για τη νέα φορητή παιχνιδοκονσόλα

Η ASUS προχώρησε πριν από λίγη ώρα στα αποκαλυπτήρια των δύο εκδόσεων της φορητής παιχνιδοκονσόλας ROG Ally, η οποία έρχεται να αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Steam Deck με αρκετά ανταγωνιστική τιμή, ισχυρό hardware και πλήρη εκμετάλλευση του λειτουργικού συστήματος Windows 11 για να παίζεις τίτλους από οποιαδήποτε πλατφόρμα (Steam, Xbox, Epic Games, Battlenet κλπ.).

Το ASUS ROG Ally χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως ένα πανίσχυρο φορητό gaming Windows 11 PC εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή AMD Ryzen Z1, γραφικά RDNA 3, 16GB μνήμη RAM, 512GB αποθηκευτικό χώρο SSD και προηγμένο σύστημα ψύξης Zero Gravity που κρατά χαμηλά τη θερμοκρασία σε όλα τα σημεία του. Υπόσχεται απρόσκοπτο και άψογη εμπειρία gaming ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς AAA τίτλους σε οθόνη αφής 7’’ ανάλυσης 1080p με ρυθμό ανανέωσης εικόνας 120Hz, φωτεινότητα 500nits και υποστήριξη της τεχνολογίας FreeSync. Επίσης, διαθέτει εργονομική κατασκευή για άνετο κράτημα και βάρος 608gr, η μπαταρία του φορτίζει στο 50% μέσα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας τον φορτιστή ισχύος 65W, ενώ οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν τον SSD με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας.

Σχετικά με την αυτονομία, οι πρώτοι reviews αναφέρουν ότι υπάρχουν τρία modes λειτουργίας (Silent, Performance και Turbo), με το Silent mode (9W) να προσφέρει έως 4 ώρες αυτονομία, το Performance Mode (15W) να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοση και να μειώνει την αυτονομία στο μισό (2 ώρες), ενώ το Turbo mode (25-30W) αυξάνει τον αριθμό των frames, αλλά ρίχνει την αυτονομία σε κάτω από 60 λεπτά γι’ αυτό προορίζεται μόνο για χρήση όταν είναι συνδεδεμένο στη βάση του.

Το ASUS ROG Ally θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιουνίου 2023 στα $699.99 με δώρο τρεις μήνες συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Game Pass Ultimate. Η δεύτερη έκδοση με υποδεέστερο επεξεργαστή AMD Z1 και 256GB αποθηκευτικό χώρο θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2023 στα $599.99.

Loading