AutoX: Αυτόνομα ταξί στην Κίνα, χωρίς προσωπικό ασφαλείας!

Όταν ακούμε για υπηρεσίες ταξί με αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει στη Waymo, την εταιρεία της Alphabet που έχει ξεκινήσει πιλοτικά το πρόγραμμα της στο Phoenix (Arizona, ΗΠΑ) από το 2018 και διαθέτει προσωπικό ασφαλείας μέσα στα οχήματα. Δεν είναι, ωστόσο, η μόνη εταιρεία στον κόσμο που παρέχει τέτοιου είδους μεταφορική υπηρεσία και μάλιστα η απάντηση της Κίνας είναι εξίσου εντυπωσιακή.

autox-2.jpg

Ο λόγος για την AutoX, μια εταιρεία που δοκιμάζει τον δικό της στόλο αυτόνομων οχημάτων στη μεγαλούπολη Shenzhen στην Κίνα εδώ και 6 μήνες, ενώ τώρα έλαβε την απαραίτητη άδεια για να ανοίξει κανονικά την υπηρεσία της για τους πολίτες. Τα οχήματα του στόλου της περιλαμβάνουν το 5ης γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχει αναπτύξει η ίδια, με 2 LiDARs, ραντάρ 4D, κάμερες υψηλής ανάλυσης, πληθώρα αισθητήρων και ένα πολύ προηγμένο κεντρικό σύστημα που λαμβάνει όλα αυτά τα δεδομένα και τα αναλύει σε πραγματικό χρόνο προκειμένου να κατευθύνει σωστά στο όχημα.

autox-3.jpg

Πέρα από το promo video που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια, η AutoX δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνολογία της. Σημειώστε, επίσης, ότι ο στόλος των 100+ αυτόνομων οχημάτων κινείται χωρίς να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας μέσα στο όχημα, ούτε απομακρυσμένη διαχείριση των οχημάτων!

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η λειτουργία της AutoX και στη Shanghai, ενώ γίνονται πιλοτικές δοκιμές και σε ακόμη 5 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[via]

Loading