Αυτά είναι τα smartphones με τις κορυφαίες κάμερες για το 2019, σύμφωνα με το DxOMark

Το DxOMark έχει καταφέρει να θεωρείται ο απόλυτος “ελεγκτής” για τις κάμερες των smartphones τα τελευταία χρόνια, και γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε τους κατασκευαστές να τονίζουν ιδιαίτερα τη βαθμολογία που λαμβάνουν στις παρουσιάσεις τους. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε πριν από λίγο τις λίστες με τα κορυφαία smartphones στο επίπεδο της κάμερας, χωρίζοντας τα σε κατηγορίες ανάλογα με τη λήψη που θέλει να πραγματοποιήσει ο χρήστης.

Κορυφαίο all-around smartphone: Huawei Mate 30 Pro και Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition (aka Mi Note 10)

Σύμφωνα με το DxOMark έχουμε ισοπαλία ανάμεσα στις δύο συσκευές των Huawei και Xiaomi. Από τη μία το Mate 30 Pro είναι ελαφρώς καλύτερο στις λήψεις φωτογραφιών λόγω της καλύτερης διαχείρισης του θορύβου, αλλά το Mi Note 10 προσφέρει καλύτερο zoom (χάριν στους δύο τηλεφακούς) και καλύτερη ποιότητα στη λήψη video.

Εγγραφή Video: iPhone 11 Pro Max

Γενικότερα το DxOMark προτείνει το iPhone 11 Pro Max ως το κορυφαίο all-around smartphone για όσους προτιμούν προϊόντα της Apple, αλλά ταυτόχρονα το αναδεικνύει ως την καλύτερη επιλογή για τη λήψη video. Κοντά του βρίσκεται το Xiaomi Mi Note 10, αλλά επιλέχθηκε το iPhone λόγω της δυνατότητα λήψης video με ενεργό HDR και λόγω καλύτερου οικοσυστήματος mobile video.

Zoom: Xiaomi Mi Note 10

Ο αισθητήρας 108MP λαμβάνει ακόμα μία διάκριση για τις δυνατότητες zoom, με το DxOMark να αναφέρει ότι “συνέτριψε” τον ανταγωνισμό με τη βοήθεια των δύο τηλεφακών (2x και 3.7x οπτικό zoom). Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά και στο Huawei P30 Pro, επειδή ήταν πιο εύκολο να το αποκτήσει κανείς μέχρι πρότινος, αλλά τονίζει πως δεν συλλαμβάνει τόση λεπτομέρεια όσο αυτό της Xiaomi.

Ultra-wide: Samsung Galaxy Note10+ 5G

Το DxOMark αναφέρει πως το smartphone της Samsung προσφέρει στον χρήστη έναν από τους πιο ευρυγώνιους φακούς που έχουμε δει, με εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο σε εσωτερικό χώρο, όσο και σε καλά φωτιζόμενο εξωτερικό χώρο. Εναλλακτική επιλογή το iPhone 11 Pro Max, αν και διαθέτει στενότερη γωνία θέασης και περισσότερο θόρυβο στις λήψεις.

Νυχτερινές λήψεις: Huawei Mate 30 Pro

Βασιλεύει η Huawei στην κατηγορία των νυχτερινών λήψεων. Ως κορυφαίο θεωρεί το Huawei Mate 30 Pro, αλλά από κοντά βρίσκεται και το Huawei P30 Pro. Διαθέτουν παραπλήσιους αισθητήρες, ωστόσο, το P30 Pro παρουσιάζει περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την τελευταία ναυαρχίδα της εταιρείας.

Selfies: Samsung Galaxy Note10+ 5G

Μόλις φέτος το DxOMark ξεκίνησε να δίνει βαθμολογίες για τη selfie κάμερα των smartphones και η πρώτη επιλογή του είναι το Samsung Galaxy Note10+ 5G.

[via]

Loading