Αυτό το βρώσιμο gel θα σε βοηθά να πίνεις χωρίς να μεθάς!

Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να βγείτε έξω με τους φίλους σας, να πιείτε μερικά ποτάκια και να μην μεθύσετε; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει εφικτό με ένα νέο gel κατά της μέθης. Το gel δημιουργήθηκε από ερευνητές του ETH της Ζυρίχης και έχουν ήδη γίνει κάποιες επιτυχημένες δοκιμές σε ποντίκια.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το gel μπορεί να μειώσει τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα έως και 50% και να βοηθήσει στην προστασία του οργανισμού από βλάβες. Αν και εκκρεμούν ακόμη κλινικές δοκιμές, οι ερευνητές είναι σίγουροι για αυτό που δημιούργησαν και έχουν υποβάλει ακόμη και αίτηση για πατέντα για το προϊόν τους.

Το νέο αυτό αντι-μεθυστικό gel παρασκευάζεται επίσης από μερικά πολύ ενδιαφέροντα και απλά συστατικά, όπως σίδηρος, χρυσός και ορός γάλακτος. Οι συνηθισμένες πρωτεΐνες ορού γάλακτος βοήθησαν στην παραγωγή του gel, και αυτές βράστηκαν για αρκετές ώρες για να σχηματίσουν μακριά, λεπτά ινίδια. Αυτά τα ινίδια προστίθενται στη συνέχεια σε έναν διαλύτη με αλάτι και νερό για να δημιουργηθεί το ίδιο το gel.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του gel σε σύγκριση με άλλα συστήματα χορήγησης είναι ότι μπορεί να αφομοιωθεί αργά, επιτρέποντάς του να λειτουργεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, για να διασπαστεί πραγματικά η αλκοόλη, το gel χρειάζεται διάφορους καταλύτες, όπως μεμονωμένα άτομα σιδήρου. Όταν εμβαπτίσηκε σε λουτρό σιδήρου, το αντι-μεθυστικό gel άρχισε να αντιδρά αποτελεσματικά με το αλκοόλ, μετατρέποντάς το σε οξικό οξύ και εμποδίζοντας έτσι τον οργανισμό να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της βλαβερής ουσίας.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη χρονοδιάγραμμα για κλινικές δοκιμές, αλλά οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα συμβεί σύντομα για να προχωρήσουν στην εμπορική εκμετάλλευση του.

[via]

Loading