BBX OS, το τελευταίο μεγάλο στοίχημα της RIM

BBX OS Presentation

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά το κάζο των τελευταίων ημερών, η RIM ανακοίνωσε επίσημα το νέο mobile λειτουργικό σύστημα BlackBerry BBX, το οποίο αποτελεί το δικό της ενιαίο λειτουργικό σύστημα για smartphones και tablets (απέναντι στα Android Ice Cream Sandwich και iOS), ουσιαστικά μία μίξη των BlackBerry OS (BlackBerry smartphones) και QNX (BlackBerry PlayBook).

Το BBX έρχεται με ολοκαίνουργιο περιβάλλον από τη σχεδιαστική ομάδα The Astonishing Tribe (ονομάζεται Cascades), με πολλές δυνατότητες, αναβαθμισμένα γραφικά, καλύτερο multitasking και σχεδόν οτιδήποτε προσφέρουν οι ανταγωνιστές της.

Το BBX υποστηρίζει τις cloud υπηρεσίες της RIM, ενώ οι προγραμματιστές θα έχουν την ευκαιρία να γράψουν εφαρμογές σε HTML5, native SDK, Adobe AIR, C/C++ και BlackBerry Runtime για εφαρμογές Android!

Προς το παρόν, η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά πιθανότατα θα δούμε τις πρώτες συσκευές με BBX OS από τη νέα χρονιά. Άλλωστε, αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα της RIM μέχρι τώρα, εάν θέλει να ξαναμπεί δυναμικά στο παιχνίδι...


BBX Cascades UI Feature by TechGear

[πηγή SlashGear]
Loading