Bill Gates: "Είναι αστείο να δίνεται προτεραιότητα στην παγκόσμια πρόσβαση στο Internet έναντι της έρευνας της ελονοσίας"

bill_gates

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates έριξε τα βέλη του κατά του Mark Zuckerberg και της υπερπροσπάθειας που κάνει να δικτυώσει όλον τον πλανήτη την ίδια στιγμή που άνθρωποι πεθαίνουν από ελονοσία.

"Αν θεωρείτε ότι η παγκόσμια πρόσβαση στο Internet αποτελεί προτεραιότητα έναντι της έρευνας της ελονοσίας, καλώς. Εγώ πάντως το βρίσκω αστείο. Εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τις ζωές μας, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε πιο βασικά πράγματα όπως η παιδική διατροφή και επιβίωση.

Ο Bill Gates κατέκρινε επίσης το σχέδιο Project Loon της Google για την παροχή Internet μέσω γιγάντιων μπαλονιών στις αναπτυσσόμενες χώρες αναφέροντας ότι το να έχεις πρόσβαση στο Διαδίκτυο ενώ πεθαίνεις από ελονοσία δεν σου προσφέρει κάτι.

Θυμίζουμε ότι κατά τα τελευταία χρόνια ο Bill Gates ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με το φιλανθρωπικό του ίδρυμα 'Bill & Melinda Gates Foundation' έχοντας αφήσει πίσω του τον κόσμο της τεχνολογίας.

[via]

Loading