Bill Gates: Το AI εξίσου επαναστατικό με το Internet, τα smartphones και τα PCs

Μπορεί ο Bill Gates να έχει αποτραβηχτεί από την διοίκηση της Microsoft εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ρίξει το βάρος σε άλλες επενδυτικές δραστηριότητες και projects στον τομέα της Τεχνολογίας και όχι μόνο, αλλά πάντοτε η άποψη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τα τεκταινόμενα.

Ο ιδρυτής και πρώην CEO της Microsoft αποφάσισε να γράψει ένα νέο blog με αφορμή την επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης, την οποία χαρακτηρίζει το ίδιο επαναστατική με τα κινητά τηλέφωνα και το Internet. Ο τίτλος του blog είναι “The Age of AI has begun” και ο Bill Gates αναφέρεται στο ChatGPT της OpenAI ως την πιο σημαντική εξέλιξη στον χώρο της Τεχνολογίας. Τονίζει πως η ανάπτυξη του AI είναι το ίδιο θεμελιώδης με αυτήν της δημιουργίας μικροεπεξεργαστών, της κατασκευής των προσωπικών υπολογιστών, το Internet και το smartphone, ενώ εκτιμά πως θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, ταξιδεύουμε, μαθαίνουμε, επικοινωνούμε και προσέχουμε την υγεία μας.

Ο Bill Gates σημειώνει, επίσης, πως η OpenAI του κίνησε το ενδιαφέρον από την πρώτη συνάντηση που είχε με την ομάδα το 2016, με τον ίδιο να τους παρακινεί να εκπαιδεύσουν ένα AI μοντέλο για να περάσει την εξέταση Advanced Placement στη Βιολογία. Πίστευε, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο θα τους πάρει 2-3 χρόνια για να το ολοκληρώσουν, όμως η ομάδα της OpenAI τα κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες. Στην παρουσίαση της, η τελευταία έδειξε ότι το AI απάντησε σωστά στις 59 από τις 60 ερωτήσεις της εξέτασης.

Όλα αυτά τον ώθησαν να πιστέψει ακόμη περισσότερο στις δυνατότητες του AI, ειδικά για το τι θα μπορούσε να πετύχει σε βάθος δεκαετίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, κίνησε τα νήματα προκειμένου η Microsoft να επενδύσει σοβαρά στην OpenAI, κάτι που είδαμε και πρόσφατα με τη νέα χρηματοδότηση ύψους $10 δισεκατομμυρίων που ενέκρινε η εταιρεία.

Αν έχετε λίγο χρόνο και τη διάθεση, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το blog του Bill Gates από εδώ.

Loading