Share: νέα δωρεάν εφαρμογή της BitTorrent για cloud αποθήκευση και διαμοιρασμό αρχείων χωρίς περιορισμούς!

Η αποθήκευση αρχείων σε cloud αποτελεί μια τεράστια ευκολία για την πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε υπολογιστή, ενώ ανοίγει νέους δρόμους και για την ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών, χωρίς να χρειάζονται seeders (στην περίπτωση των torrents) ή χρονοβόρες/κοστοβόρες διαδικασίες για downloads αρχείων από υπηρεσίες όπως είναι τα FileServe, MegaUpload κλπ.

BitTorrent Share

Μερικές από τις δημοφιλέστερες cloud υπηρεσίες αυτή τη στιγμή είναι τα Dropbox, Microsoft SkyDrive και Box.net, αλλά υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το μέγεθος του αρχείου ή το συνολικό χώρο που καταναλώνουν προτού ο χρήστης αναγκαστεί να πληρώσει συνδρομή. Αυτό έρχεται να αλλάξει η BitTorrent με μια δωρεάν εφαρμογή cloud αποθήκευσης και διαμοιρασμού, που προσωρινά ονομάζεται Share.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας στο επίσημο blog, το Share επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει απεριόριστες ποσότητες αρχείων (videos, φωτογραφίες κλπ.), χωρίς να περιορίζει το μέγεθος του upload, ενώ αφήνει στον κάθε χρήστη να επιλέγει σε ποιους θα είναι διαθέσιμα τα αρχεία του για download, ακόμη και όταν αυτός (ο uploader) είναι offline!

BitTorrent Share Add Files

Η εφαρμογή Share βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί αρκετά ικανοποιητικά. Ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει το Windows Share client ή την τελευταία έκδοση του utorrent για Mac, να συμπληρώσει τις διευθύνσεις email των παραληπτών και στη συνέχεια να σύρει ένα αρχείο ή φάκελο (drag and drop) επάνω στην εφαρμογή για να αρχίσει το upload. Όταν αυτό ολοκληρωθεί, οι παραλήπτες θα λάβουν στο email τους μια ειδοποίηση που τους ενημερώνει για τα διαθέσιμα αρχεία. Επιπλέον, είναι δυνατή η δημιουργία group για το διαμοιρασμό αρχείων επιλέγοντας φίλους απευθείας από το Facebook.

Ακόμη, τα αρχεία είναι διαθέσιμα και μέσω σύνδεσης P2P (peer-to-peer) όταν κάποιος τα έχει στη διάθεση του ολόκληρα και είναι online. Αυτό σημαίνει ότι οι άλλοι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν το αρχείο απευθείας από τον υπολογιστή του αποστολέα, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται αποθηκευμένο και στο cloud, κάτι που θα μειώνει σημαντικά το κόστος της BitTorrent μιας και η αποθήκευση γίνεται σε cloud servers της Amazon.

Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή Share από εδώ.

Loading