Black Widow: Η Scarlett Johansson μηνύει τη Disney λόγω...streaming

Η Scarlett Johansson επιστρέφοντας στο ρόλο της ως Natasha Romanoff στην ταινία της Marvel, Black Widow κατέθεσε αγωγή κατά της Disney, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία προέβη στην κυκλοφορία της ταινίας στην υπηρεσία Disney+ ενώ προβαλλόταν ακόμη στις κινηματογραφικές αίθουσες, γεγονός που παραβίαζε όρους στο συμβόλαιο της καταξιωμένης ηθοποιού.

Σύμφωνα με το Wall Street Journal, το συμβόλαιο της Johansson αναφέρει μια αποκλειστική προβολή της ταινίας, αλλά και ότι η ερμηνεία της στις κινηματογραφικές αίθουσες θα καθορίσει τελικά τον μισθό της. Φυσικά, το Black Widow είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στους κινηματογράφους το 2020, αλλά τελικά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Όταν ορίστηκε μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας, ανακοινώθηκε ότι η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους και στην υπηρεσία Disney+ Premier Access στις 9 Ιουλίου. Σύμφωνα με την αγωγή, «η Disney προκάλεσε σκόπιμα την παραβίαση της συμφωνίας από τη Marvel, χωρίς αιτιολόγηση, προκειμένου να αποτρέψει την κα Johansson από το να συνειδητοποιήσει το πλήρες όφελος της συμφωνίας της με τη Marvel».

Η απάντηση της Disney:

Η αγωγή είναι ιδιαιτέρως θλιβερή λόγω της αδιαφορίας της Scarlet Johansson για τις φρικτές παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19

Επιπλέον, η δήλωση αναφέρει ότι η εταιρεία έχει διατηρήσει τη λήξη του συμβολαίου, ενώ σημειώνει ότι η ηθοποιός έχει ήδη λάβει 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία, προσθέτοντας ότι «η κυκλοφορία του Black Widow στο Disney+ έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της για να κερδίσει επιπλέον αποζημίωση πέραν των 20 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει λάβει μέχρι σήμερα».

Η ομάδα της Johansson προσπάθησε να επαναδιαπραγματευτεί το συμβόλαιό της μετά την απόφαση να γίνει προβολή της ταινίας στο Disney+, αλλά η Disney και η Marvel δεν ανταποκρίθηκαν. Ωστόσο, ο επικεφαλής σύμβουλος της Marvel φέρεται να είπε: «Κατανοούμε πλήρως ότι η προθυμία της Scarlett να κάνει την ταινία και ολόκληρη η συμφωνία της βασίζεται στην υπόθεση ότι η ταινία θα κυκλοφορήσει ευρέως κινηματογραφικά. Καταλαβαίνουμε ότι εάν αλλάξει το σχέδιο, θα πρέπει να το συζητήσουμε μαζί σας, καθώς η συμφωνία βασίζεται σε μια σειρά μπόνους από το box office».

Κατά την έναρξη προβολής της ταινίας, το Black Widow κέρδισε 80 εκατομμύρια δολάρια στο εγχώριο box office μαζί με επιπλέον 60 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις στο Premier Access.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Loading