BlackBerry: Θυμήθηκε να μηνύσει τα Facebook, Instagram και WhatsApp για παραβίαση πατεντών messaging...

Εντελώς ξαφνικά και αφότου έχουν περάσει αρκετά χρόνια ύπαρξης (και άνθισης) των Facebook, Instagram και WhatsApp, η BlackBerry αποφάσισε να ανοίξει δικαστική διαμάχη με τη Facebook επειδή παραβιάζει δικές της πατέντες σχετικές με την εφαρμογή BlackBerry Messenger.

Η BlackBerry αναφέρει στην αγωγή της ότι είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες που αφορούν της mobile τηλεπικοινωνίες εδώ και 30 χρόνια, με την υπηρεσία BlackBerry Messenger να φέρνει την επανάσταση στην κατηγορία instant messaging παρέχοντας στους χρήστες ασφάλεια, φιλικό περιβάλλον χρήσης και αμεσότητα.

Η εταιρεία κατηγορεί την Facebook ότι εκμεταλλεύεται πολλές από αυτές τις καινοτομίες της τόσο στο κοινωνικό δίκτυο, όσο και στα Instagram και WhatsApp (ανήκουν στην Facebook). Συγκεκριμένα αναφέρει τα tags των χρηστών στις φωτογραφίες, τον συνδυασμό των mobile games με το messaging, την χρήση μεθόδων κρυπτογράφησης για την ασφάλεια και την χρήση αριθμών επάνω από τα εικονίδια των εφαρμογών για να φαίνονται τα μη-αναγνωσμένα μηνύματα.

 

Στη δήλωση της, η BlackBerry σημειώνει:

"Ως πρωτοπόροι στους τομείς του ενσωματωμένου λογισμικού και της κυβερνοασφάλειας, πιστεύουμε ότι τα Facebook, Instagram και WhatsApp θα μπορούσαν να αποτελέσουν σπουδαίους συμμάχους στον αγώνα μας για ένα ασφαλές μέλλον και θα εξακολουθήσουμε να κρατάμε ανοικτή αυτήν την πόρτα"

Από την πλευρά της, η Facebook ήταν ξεκάθαρα επιθετική:

"Η αγωγή αυτή αντικατοπτρίζει την θλιβερή πραγματικότητα των υπηρεσιών messaging της BlackBerry. Έχοντας εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να καινοτομήσει, η BlackBerry ψάχνει τρόπους να «φορολογήσει» την καινοτομία των άλλων. Σκοπεύουμε να αντιδράσουμε"

Αυτές οι δικαστικές διαμάχες έχουν καταντήσει πιο συχνές και από τα αθλητικά δικαστήρια στην Ελλάδα...

[via]

Loading