Blue Origin: Θα στείλει έναν τουρίστα στο διάστημα στις 20 Ιουλίου 2021

Η διαστημική εταιρεία του Jeff Bezos, Blue Origin ανακοίνωσε την πρώτη πτήση του πυραύλου New Shepard στο διάστημα στις 20 Ιουλίου του τρέχοντος έτους και θα δημοπρατηθεί μία θέση online για έναν τουρίστα.

Η Blue Origin θέλοντας να εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές προκειμένου να ακολουθήσουν μία καριέρα σχετική με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, θα δημοπρατήσει διαδικτυακά μία θέση για οποιονδήποτε επιθυμεί ένα ταξίδι στο διάστημα και τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα της εταιρείας, «Club for the Future».

Η δημοπρασία θα αποτελείται από τρεις φάσεις. Αρχικά, από τις 5 έως τις 19 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους. Σημειώνεται ότι όλες οι προσφορές θα είναι «σφραγισμένες», οπότε ουδείς δεν θα γνωρίζει το μεγαλύτερο ποσό προσφοράς.

blue-origin-space-turism.jpg

Εν συνεχεία, στις 19 Μαΐου θα γνωστοποιηθούν όλες οι προσφορές και οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ένα ποσό προκειμένου να υπερβούν την υψηλότερη προσφορά για να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στη δημοπρασία. Τελικά στις 12 Ιουνίου, η προσφορά θα ολοκληρωθεί με μια ζωντανή διαδικτυακή δημοπρασία για την επιλογή του πρώτου τουρίστα που θα πραγματοποιήσει ένα διαστημικό ταξίδι με την Blue Origin.

Το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin με το New Shepard θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά, μεταφέροντας έξι επιβάτες (πλήρωμα + τουρίστας) σε απόσταση περίπου 62 μιλίων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Οι επιβάτες θα απολαύσουν μία εκπληκτική θέα μέσα από τα μεγάλα παράθυρα, καθώς και μια σύντομη περίοδο έλλειψης βαρύτητας, αφού θα μπορούν να αφήσουν τις θέσεις τους και να επιπλεύσουν εντός του σκάφους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Loading