Η Broadcom κατέθεσε πρόταση για να εξαγοράσει την Qualcomm έναντι $130 δισ.!

Η φήμη άρχισε να διαδίδεται μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και πριν από λίγο έσκασε η βόμβα: η Broadcom κατέθεσε πρόταση για την εξαγορά της Qualcomm έναντι $130 δισ.! Εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή από την τελευταία, τότε θα μιλάμε για την ακριβότερη εξαγορά εταιρείας τεχνολογίας όλων των εποχών, αλλά και για μια τεράστια συνένωση στον κλάδο του hardware, αφού η Qualcomm βρίσκεται και αυτή στο στάδιο της εξαγοράς της NXP Semiconductors έναντι $47 δισ.

Η Broadcom έχει περάσει στα χέρια της Avago Technologies με έδρα τη Σιγκαπούρη από το 2016 και υπόσχεται ότι θα μεταφέρει την φορολογική έδρα της στις ΗΠΑ πολύ σύντομα, ενώ αναλαμβάνει να καλύψει τόσο την εξαγορά της NXP Semiconductors, όσο και άλλα χρέη της Qualcomm που αγγίζουν τα $25 δισ. Να σημειωθεί ότι η πρόταση της Broadcom έρχεται αυτόκλητα, δηλαδή αποτελεί ξεκάθαρα προσπάθεια της εταιρείας να προχωρήσει στην γιγαντιαία αυτή εξαγορά χωρίς να έχει βγάλει η Qualcomm τον εαυτό της προς πώληση.

Ακόμα βρισκόμαστε σε πολύ αρχικό στάδιο προτού θεωρήσουμε την εξαγορά δεδομένη, καθότι δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις της Qualcomm. Επίσης, ακόμη και αν συμφωνήσει η τελευταία είναι πολύ πιθανή η παρέμβαση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ασία για την αποφυγή δημιουργίας μονοπωλίου. Αν όλα πάνε καλά, η Broadcom θα ισχυροποιηθεί απίστευτα στον τομέα του hardware, αφού όντας το μεγάλο αφεντικό στην κατασκευή των Wi-Fi chips θα βάλει χέρι τόσο στον τομέα των επεξεργαστών, όσο και στα LTE modems της Qualcomm.

 

 

[via]

Loading