Ποιο Google Fiber; Οι BT και Alcatel μετέφεραν δεδομένα με ταχύτητα 1.4Tbps σε υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών!

broadband

Επάνω που αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι το Google Fiber είναι το ταχύτερο δίκτυο στον κόσμο (1Gbps) έρχεται η BT (British Telecom) σε συνεργασία με την Alcatel-Lucent να διαλύσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων μέσω συνηθισμένων οπτικών ινών.

Για την ακρίβεια, οι δύο εταιρείες πέτυχαν ταχύτητα 1.4Tbps (!!!) για τη μεταφορά δεδομένων από τον πύργο της British Telecom στο Λονδίνο μέχρι το ερευνητικό κέντρο του Suffolk (απόσταση περίπου 410km) χρησιμοποιώντας το υπάρχον δίκτυο οπτικών ινών με ορισμένες μετατροπές. Η ταχύτητα αυτή επιτρέπει το κατέβασμα 44 ταινιών HD μέσα σε 1 δευτερόλεπτο…

Οι τεχνικοί των εταιρειών εφάρμοσαν την τεχνολογία “Flexible Grid” για να δημιουργήσουν το “Alien Super Channel”, ένα σύμπλεγμα 7 καναλιών με bandwidth 200Gbps. Χάριν σε αυτήν την τεχνολογία μειώνεται η απόσταση μεταξύ των καναλιών κατά την μετάδοση των δεδομένων (από τα 50GHz στα 35GHz) με αποτέλεσμα αύξηση της ταχύτητας κατά 42.5%!

Εντάξει, μπορεί να μη δούμε τέτοιες ταχύτητες στο σπίτι μας (όχι σύντομα τουλάχιστον), αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι υπάρχουν τρόποι εκμετάλλευσης των σημερινών υποδομών για παροχή μεγαλύτερης ταχύτητας και καλύτερων υπηρεσιών.

[via]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Featured, Internet, Technology and tagged . Bookmark the permalink.