Canon EOS R3: Επίσημα αποκαλυπτήρια για την κορυφαία mirrorless κάμερα της εταιρείας

Η Canon ανακοινώνει σήμερα την πολυαναμενόμενη EOS R3 – μια υπερδύναμη για αθλητική φωτογραφία και ρεπορτάζ. Συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία αιχμής, η EOS R3 προσφέρει την οικειότητα και την ταχύτητα της διάσημης σειράς EOS-1 της Canon, με την καινοτομία και την ευελιξία του πρωτοποριακού συστήματος EOS R.

Σχεδιασμένη με βάση τις γνώμες των πλέον απαιτητικών επαγγελματιών φωτογράφων του ρεπορτάζ και των σπορ, η EOS R3 διαθέτει περισσότερες από 100 βελτιώσεις σε σχέση με μοντέλα mirrorless και DSLR της Canon. Το αποτέλεσμα είναι μια κάμερα που βελτιώνει δραματικά τη ροή εργασίας και ανεβάζει τη σχέση φωτογράφου και κάμερας σε νέα επίπεδα, για ασυναγώνιστη ταχύτητα και απόκριση. Με έναν ολοκαίνουριο πρωτοποριακό αισθητήρα 24,1 megapixel, η EOS R3 παρέχει τη βέλτιστη ισορροπία απόδοσης, ανάλυσης και ταχύτητας για να προσφέρει στους φωτογράφους ρεπορτάζ και σπορ μια κάμερα που ξεπερνάει και αφήνει πίσω της τον ανταγωνισμό.

Το μέλλον είναι γρήγορο

Αξιοποιώντας το νέο πρωτοποριακό αισθητήρα stacked CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24,1 megapixel, η EOS R3 προσφέρει αστραπιαία γρήγορη λήψη εικόνας και βελτιωμένη απόκριση. Ο πανίσχυρος αισθητήρας εξαλείφει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου την παραμόρφωση “rolling shutter” ακόμη και με γρήγορη ταχύτητα κλείστρου, προσφέροντας εύρος επιλογών από 30 έως 1/64000 δευτερόλεπτα, που επιτρέπει στους φωτογράφους σπορ να «παγώσουν» ακόμη και το πιο γρήγορο θέμα. Με χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου οι φωτογράφοι μπορούν να φωτογραφήσουν με έως και 30 καρέ/δευτερόλεπτο με παρακολούθηση AE και AF ακόμη και κατά την χρήση αρχείων RAW, έχοντας και επιλογές για λήψη με 15 καρέ/δευτερόλεπτο και 3 καρέ/δευτερόλεπτο. Το ηλεκτρονικό κλείστρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά με χρήση φλας της Canon καθώς και τρίτων κατασκευαστών. Εξαλείφοντας τις παραδοσιακές αδυναμίες των παραδοσιακών κλείστρων, η Canon εισήγαγε την ανίχνευση τρεμοπαίγματος και μία υψηλής συχνότητας λειτουργία anti-flicker για τον εντοπισμό και την διόρθωση των πηγών φωτός που τρεμοπαίζουν και την αποφυγή φαινομένων γραμμώσεων (“banding”) ή προβλημάτων με την έκθεση του χρώματος.

Oι υψηλές επιδόσεις της EOS R3 δεν περιορίζονται στο ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο, αλλά επεκτείνονται και στην εστίαση. Με δυνατότητα εστίασης στα 0,03 δευτερόλεπτα, η EOS R3 είναι η ταχύτερη έως σήμερα κάμερα της σειράς EOS R - – ιδανική για την καταγραφή της απρόβλεπτης δράσης σε σπορ και ρεπορτάζ. Χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF II, η EOS R3 διαθέτει βελτιωμένο αλγόριθμο βαθιάς εκμάθησης (“Deep Learning”), προσφέροντας εντοπισμό AF που περιλαμβάνει ανίχνευση ματιών ανθρώπου και ζώου, σώματος και προσώπου καθώς και ανίχνευση κεφαλής ανθρώπου τόσο σε φωτογραφίες όσο και βίντεο. Λαμβάνοντας υπόψη, κατά την σχεδίαση, τους φωτογράφους μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Canon εισήγαγε μία λειτουργία παρακολούθησης οχημάτων, ώστε η κάμερα να παρακολουθεί με ακρίβεια μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα Formula ανοιχτού τύπου καθώς και αυτοκίνητα GT και ράλι - με δυνατότητα επιλογής προτεραιότητας στο όχημα ή στο κράνος του οδηγού. Η ανίχνευση ματιών, προσώπου, κεφαλής και σώματος είναι πλέον διαθέσιμη σε όλες τις λειτουργίες AF, ενώ μια νέα Ευέλικτη Ζώνη - Flexible Zone επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν το μέγεθος και το σχήμα της περιοχής της Ζώνης AF. Η EOS R3 θέτει νέα στάνταρ στην ικανότητα εστίασης σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού 7,5 EV , καθιστώντας την μία από τις πλέον ικανές κάμερες χαμηλού φωτισμού που διατίθενται σήμερα. 

Για να μεγιστοποιήσετε τον έλεγχο όλων αυτών των επιλογών AF, η EOS R3 προσφέρει τρεις διαφορετικούς τρόπους επιλογής των σημείων AF: το γρήγορο έξυπνο χειριστήριο, το ακριβές πολύ-χειριστήριο και το ενστικτώδες σύστημα Eye Control AF. Το Eye Control AF παρέχει μια πιο φυσική σύνδεση μεταξύ φωτογράφου και μηχανής. Η διαισθητική και πρωτοποριακή αυτή μέθοδος επιλογής σημείου AF μετακινεί το σημείο εστίασης εκεί που κοιτάζει ο φωτογράφος. Σε περιπτώσεις όπου η ιστορία μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα, αυτό επιτρέπει στους φωτογράφους να εστιάσουν ενστικτωδώς στη δράση με ένα μόνο βλέμμα.

Ενισχύοντας τη δυνατότητα για φορητές λήψεις και σταθερές λήψεις βίντεο εν κινήσει, ο ενσωματωμένος στο σώμα σταθεροποιητής εικόνας 5 αξόνων μπορεί να συνδυαστεί με τον οπτικό σταθεροποιητή εικόνας σε επιλεγμένους φακούς RF, προσφέροντας κορυφαία απόδοση στην κατηγορία με έως και 8 στοπ. 

canon-eos-r3-official-3.jpg

Ξεπεράστε τους ανταγωνιστές σας

Για τους επαγγελματίες φωτογράφους που φωτογραφίζουν στο πεδίο δράσης, δεν έχει σημασία μόνο η ταχύτητα καταγραφής μιας στιγμής, αλλά και η ταχύτητα μέχρι να φτάσει στα γραφεία της σύνταξης. Με μια σειρά από επαγγελματικές επιλογές συνδεσιμότητας, που περιλαμβάνει ενσωματωμένο Bluetooth 5.0 και 5 GHz Wi-Fi, η EOS R3 απλοποιεί την ροή εργασίας και τη σύνδεση με smartphone ή δίκτυο Wi-Fi. Ιδανική για αθλητικούς χώρους, η ενσωματωμένη θύρα Gigabit Ethernet επιτρέπει ενσύρματη σύνδεση υψηλής ταχύτητας. Για τις περιπτώσεις που η ταχύτητα έχει πρωτεύουσα σημασία, οι φωτογράφοι μπορούν να μεταδίδουν τις εικόνες στους πελάτες μέσω FTP. Για τους υπάρχοντες χρήστες EOS R5 και EOS-1D X Mark III, οι ρυθμίσεις δικτύου μπορούν να διαμοιραστούν μεταξύ των τριών μηχανών.

Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την κάμερα από απόσταση μέσω φορητής συσκευής χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Canon Camera Connect App ή χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Browser Remote μέσω σύνδεσης Εthernet. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν επίσης ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό της EOS-1D X Mark III, τη λειτουργία Browser Remote που επιτρέπει στους χρήστες και στα κεντρικά γραφεία να αλλάζουν από απόσταση μεταδεδομένα, να περιηγούνται και να κατεβάζουν εικόνες. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Mobile File Transfer (MFT) της Canon, μια εφαρμογή για επαγγελματίες φωτογράφους που μεταφέρει εικόνες μέσω κινητού σε έναν server FTP/FTPS/SFTP. Μελλοντικά η εφαρμογή θα προσφέρει μετατροπή φωνητικών σημειώσεων σε κείμενο, βελτιώνοντας την ευκολία χρήσης για τους επαγγελματίες. Ένα νέο αξεσουάρ της EOS R3 για στήριξη κινητού επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν το κινητό τους με λειτουργικό σύστημα iOS ή Android πάνω από τον πολλαπλών λειτουργιών προσαρμογέα Shoe και να μεταφέρουν εύκολα φωτογραφίες μέσω της νέας εφαρμογής MFT. Η εφαρμογή Canon Camera Connect επιτρέπει τώρα την ενημέρωση του firmware της EOS R3 μέσω κινητού, κάτι το οποίο γίνεται για πρώτη φορά σε κάμερα EOS.

canon-eos-r3-official-2.jpg

Απίστευτες δυνατότητες βίντεο

Όπως και με την EOS R5, η EOS R3 ανεβάζει τις υβριδικές δυνατότητες της Canon σε ανώτερο επίπεδο, ικανοποιώντας την απαίτηση των φωτογράφων να καταγράφουν τη δράση τόσο σε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας όσο και σε εντυπωσιακό βίντεο υψηλής ανάλυσης. Η νέα κάμερα προσφέρει μεγάλες δυνατότητες βίντεο, καταγράφοντας πλάνα 6K 60p RAW, τα οποία προσφέρουν 50 τοις εκατό περισσότερη λεπτομέρεια από το 4Κ. Στα αρχεία 6K CRM RAW, η έκθεση και η ισορροπία λευκού μπορούν να διορθωθούν μετά τη λήψη, ώστε να εξασφαλιστεί εκπληκτική αναπαραγωγή εικόνας. Το βίντεο 4K έως 60p υπερκαλύπτεται από το 6K που εγγυάται την υψηλότερη δυνατή ποιότητα ταινιών 4K. Εξαιρετική για υψηλής ταχύτητας και δυναμικά σπορ, η EOS R3 καταγράφει πλάνα 4K 120p για εκπληκτική αργή κίνηση ανάλυσης 4Κ. Τώρα μπορείτε να καταγράψετε έως και έξι ώρες κανονικού βίντεο ή 1,5 ώρα με υψηλούς ρυθμούς 119,88 / 100p καρέ.

Στον πυρήνα της, η EOS R3 έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους φωτογράφους να ξεπερνούν τους ανταγωνιστές τους, και το ίδιο ισχύει για το βίντεο. Για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου και να επιταχύνετε την ροή εργασίας του βίντεο, μπορείτε να εγγράψετε βίντεο CRM light ή MP4 σε All-I, IPB ή μικρότερη επιλογή φωτισμού IPB, με δυνατότητα επιλογής από μια σειρά ρυθμών δειγματοληψίας που προσαρμόζονται στις ανάγκες των εικονοληπτών και τις απαιτήσεις αποθήκευσης. Δύο υποδοχές καρτών, συμπεριλαμβανομένης μιας υποδοχής κάρτας UHS-II SD και η εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων CFexpress καθιστούν δυνατή τη λήψη βίντεο 6K RAW και υποστηρίζουν ταυτόχρονη εγγραφή και στις δύο κάρτες σε MP4, παρέχοντας ένα ασφαλές αντίγραφο ασφαλείας ζωτικής σημασίας. Το διάσημο Canon LOG 3 επιτρέπει την εσωτερική εγγραφή 10-bit, για να επιτευχθεί μεγαλύτερο δυναμικό εύρος ή 10bit HDR PQ που ελαχιστοποιεί την ανάγκη για επεξεργασία του βίντεο σε επίπεδο post-production. Εξαιρετική για δημοσιογράφους που μετακινούνται, η EOS R3 διαθέτει μία νέα υποδοχή πολλαπλών λειτουργιών Shoe που είναι συμβατή με το καινούριο κατευθυντικό στερεοφωνικό μικρόφωνο DM-E1D που τροφοδοτείται από την κάμερα και χρησιμοποιεί ψηφιακή επεξεργασία, και τον προσαρμογέα TEAC Tascam CA-XLR2d-C XLR που επιτρέπει την εγγραφή δύο καναλιών με επαγγελματικά μικρόφωνα XLR. 

canon-eos-r3-official-1.jpg

Ενστικτώδης εμπειρία λήψης

Προσφέροντας την ταχύτητα και την εξοικείωση της σειράς EOS-1, η νέα αυτή κάμερα mirrorless της Canon χρησιμοποιεί ένα νέο σχεδιασμένο από την Canon, blackout-free, υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικό σκόπευτρο 5,76 εκατομμυρίων κουκκίδων με χαμηλή υστέρηση και ρυθμό ανανέωσης έως 120 fps σε πλήρη ανάλυση, για εμπειρία προβολής που συναγωνίζεται ένα οπτικό σκόπευτρο. Μαζί με το View Assist με προσομοίωση οπτικού σκόπευτρου (OVF) που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το σκόπευτρο προσφέρει πλουσιότερους χρωματικούς τόνους και μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Η υστέρηση κλείστρου μπορεί να μειωθεί σε εκπληκτικό βαθμό, ακόμα και στα 20ms, δηλαδή λιγότερο από το μισό μιας συμβατικής κάμερας, για σχεδόν άμεση λήψη μόλις πατηθεί το κλείστρο. Η νέα οθόνη αφής Vari-Angle υψηλής ανάλυσης 4,1 εκατομμυρίων κουκκίδων παρέχει περισσότερη λεπτομέρεια από ποτέ και προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στις γωνίες λήψης χάρη στην ικανότητά της να μετακινείται και να περιστρέφεται σε μια σειρά θέσεων. Συνδυάζοντας την εργονομία των καμερών EOS με νέα χειριστήρια και μια σειρά από νέες επιλογές προσαρμογής για τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των ήχων κλείστρου με έλεγχο έντασης, η EOS R3 παρέχει οικείο, αλλά προηγμένο έλεγχο. Για να εξοικονομήσουν χρόνο κατά τη εναλλαγή των σωμάτων της κάμερας, οι φωτογράφοι μπορούν εύκολα να αντιγράψουν και να αποθηκεύσουν εξατομικευμένες ρυθμίσεις σε κάρτες μνήμης. Χρησιμοποιώντας την ίδια μπαταρία LP-E19 με τις EOS-1D X Mark II και EOS-1D X Mark III, η EOS R3 επιτρέπει μεγάλης διάρκειας λήψεις και μεγαλύτερη συμβατότητα με τις υπάρχουσες DSLR. 

canon-eos-r3-official.jpg

Η EOS R3 χρησιμοποιεί ένα νέο ελαφρύ σώμα από μαγνήσιο, ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό για χρήση σε αντίξοες συνθήκες. Η ανθεκτικότητα στον καιρό μπορεί επίσης να διατηρηθεί όταν χρησιμοποιείτε υπάρχοντα Speedlites, συνδέοντάς τα με τον πρόσφατα ανακοινωθέντα προσαρμογέα πολλαπλών λειτουργιών τύπου Shoe AD-E1. Η EOS R3 τροφοδοτεί επίσης μέσω του πολλαπλών λειτουργιών Shoe, το νέο, συμπαγή πομπό Speedlite ST-E10, o οποίο δίνει στους φωτογράφους τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου πολλαπλών Speedlites.

Η EOS R3 είναι μια εξαιρετικά γρήγορη, υψηλής απόκρισης κάμερα που δίνει στους φωτογράφους σπορ και ρεπορτάζ το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να πετύχουν τη λήψη που διακρίνεται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα Canon EOS R3 μπορείτε να ακολουθήσετε το σύνδεσμο: https://www.canon.gr/cameras/eos-r3/

Βασικές τεχνικές προδιαγραφές Canon EOS R3

  • Νέος αισθητήρας Canon stacked CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24,1 megapixel
  • 30fps με παρακολούθηση AF/AE
  • Ταχύτητα κλείστρου με εύρος επιλογών από 30 δευτερόλεπτα έως 1/64000 του δευτερολέπτου όταν χρησιμοποιείται ηλεκτρονικό κλείστρο
  • Οπτικά ελεγχόμενη επιλογή σημείου AF
  • Παρακολούθηση AF ανθρώπων, ζώων (συμπεριλαμβανομένων των πτηνών) και μηχανοκίνητων αθλημάτων (αγωνιστικές μοτοσικλέτες και αγωνιστικά αυτοκίνητα)
  • Full frame βίντεο 6K 60p RAW που εγγράφεται εσωτερικά σε κάρτα CFexpress
  • Εστίαση με πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού έως –7,5 EV

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

Loading