Canon EOS R5: Επίσημα η νέα πανίσχυρη full-frame κάμερα με δυνατότητα λήψης 8K video

H Canon ανακοινώνει την ανάπτυξη της Canon EOS R5, μιας φωτογραφικής μηχανής πλήρους καρέ, βασισμένη στο επαναστατικό EOS R System. Η ανάπτυξή της πραγματοποιήθηκε με γνώμονα την ανταπόκριση των πελατών και τις ανάγκες της αγοράς, με αποτέλεσμα η EOS R5 να διαθέτει απαράμιλλη υψηλή ταχύτητα, υψηλή ανάλυση, βίντεο 8Κ και ασυναγώνιστη σταθεροποίηση εικόνας – επιτρέποντας στους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές να ωθούν τα όριά τους ακόμη περισσότερο και να καταγράφουν τη δράση καλύτερα από ποτέ.

Γρήγορη και κορυφαία καταγραφή εικόνας

Ενισχύοντας τη δέσμευση της Canon στο EOS R System και παρέχοντας στους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές καινοτομικά προϊόντα, η EOS R5 προσφέρει σημαντική βελτίωση στην απόδοση, χάρης στον εκπληκτικό ρυθμό καταγραφής 12fps, με τη χρήση μηχανικού κλείστρου και 20fps με το ηλεκτρονικό κλείστρο. Ο συνδυασμός ταχύτητας και ανάλυσης της μηχανής θα θέσει νέα πρότυπα, με στόχο να καταστήσει τις mirrorless την ιδανική επιλογή είτε πρόκειται για φωτογράφους γάμων ή άγριας φύσης.

Η εξαιρετική τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας της Canon, καθώς και η ανώτερου επιπέδου ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ του φακού και της μηχανής, αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο χάρη σε αυτή τη νεότερη προσθήκη στην οικογένεια EOS R. Η EOS R5 βελτιώνει ακόμη περισσότερο την τεχνολογία αιχμής, η οποία έχει ήδη εφαρμοστεί στα άλλα προϊόντα της σειράς, με τη συμπερίληψη ενός νέου συστήματος σταθεροποίησης εικόνας στο σώμα της μηχανής, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την Canon, και το οποίο λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα σταθεροποίησης των φακών, καθιστώντας βέβαιο ότι, ανεξαρτήτως των περιστάσεων, οι στατικές εικόνες και το βίντεο θα καταγράφονται πάντοτε χωρίς επιπτώσεις από απότομη κίνηση.

Βίντεο με αντοχή στο χρόνο

Η EOS R5 είναι η ιδανική μηχανή για όσους θέλουν να κάνουν τις φωτογραφίες και το βίντεό τους να ξεχωρίζουν. Καθιστώντας την καταγραφή βίντεο κινηματογραφικής ποιότητας σε ανάλυση 8Κ διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο σύνολο σεναρίων, η EOS R5 είναι η απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για υψηλής ανάλυσης και ποιότητας κινούμενη εικόνα σε όλα τα θεματικά είδη. Προσφέροντας τέσσερις φορές περισσότερη ανάλυση από το τρέχον βιομηχανικό στάνταρ 4Κ, η μηχανή επιτρέπει στους δημιουργούς να βιντεοσκοπούν με ευρυγώνια προοπτική στα 8Κ και, όποτε αυτό είναι απαραίτητο, να κροπάρουν για τελικό αποτέλεσμα στα 4Κ.

Ο Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, ανέφερε σχετικά:

Έχουμε την πεποίθηση ότι η EOS R5 θα αναστατώσει τη διεθνή αγορά των mirrorless και είμαστε ενθουσιασμένοι για την προοπτική των φωτογράφων και των κινηματογραφιστών που θα είναι σε θέση να καταγράφουν το περιεχόμενό τους, χρησιμοποιώντας αυτή τη εκπληκτική νέα συσκευή».
Αυτή η φωτογραφική μηχανή υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στις mirrorless και την ανάγκη να διασφαλίσουμε την φωτογράφηση και κινηματογράφηση για το μέλλον. Προβήκαμε στην κυκλοφορία του καινοτομικού συστήματος EOS R τον Σεπτέμβριο του 2018 με μια σειρά από φακούς RF και το μοντέλο EOS R, τα οποία ακολούθησαν ακόμη περισσότεροι φακοί RF και τα μοντέλα μηχανών EOS RP και EOS Ra. Η EOS R5 θα αποτελέσει τη νέα ναυαρχίδα των φωτογραφικών μηχανών mirrorless της Canon, αποδίδοντας εξαιρετική ποιότητα εικόνας και καταγραφής βίντεο

Ευέλικτες δυνατότητες επικοινωνίας εν κινήσει

Καθώς η παράδοση του περιεχομένου είναι εξίσου σημαντική με την καταγραφή των φωτογραφιών και του βίντεο, η EOS R5 θα υποστηρίζει την αυτόματη μεταφορά των αρχείων εικόνας από τη συσκευή στην πλατφόρμα cloud image.canon. Η αυτόματη μεταφορά αρχείων διευκολύνει τους χρήστες στην προβολή του περιεχομένου τους σε άλλες συσκευές με άμεσο τρόπο, όταν βρίσκονται εν κινήσει. Επιπλέον, η EOS R5 διαθέτει δύο υποδοχές καρτών μνήμης, για μεγαλύτερη άνεση.

Σήμερα, η Canon ανακοινώνει επίσης την κυκλοφορία του RF 24-105mm F4-7.1 IS STM – ενός νέου φακού που έρχεται να προστεθεί στη σειρά Canon RF για το EOS R System. Η Canon αναπτύσσει συνολικά εννέα φακούς RF, οι οποίοι πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2020, μεταξύ των οποίων ο RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM και οι συμβατές συσκευές Extender RF 1.4x και Extender RF 2x.

Photo Gallery

Loading