Canon EOS VR System: Επανάσταση στο 180° VR

Η Canon ανακοινώνει την τελευταία καινοτομία στο σύστημα EOS R – μια πρωτοποριακή νέα λύση καταγραφής Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality - VR) που αξιοποιεί τις ανώτερες δυνατότητες τoυ συστήματος φακών RF. Το Canon EOS VR SYSTEM, το οποίο περιλαμβάνει ένα νέο φακό Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, έχει αναπτυχθεί για να καλύψει τη ζήτηση για υψηλής ποιότητας περιεχόμενο 3D 180° VR. Με την υιοθέτηση της τεχνολογίας VR να αυξάνεται σε πολλούς τομείς όπως η εκπαίδευση, τα ταξίδια, ο αθλητισμός, οι ζωντανές εκδηλώσεις και τα ντοκιμαντέρ, η νέα προσφορά της Canon απλοποιεί όλη τη διαδικασία της στερεοσκοπικής σύλληψης 180° VR και μετά την παραγωγή. Η ικανότητα του EOS VR SYSTEM να δημιουργήσει μια καθηλωτική εμπειρία φέρνει τους θεατές στο επίκεντρο της δράσης, παρέχοντας επαγγελματική ποιότητα εικόνας και υψηλότερα επίπεδα ρεαλισμού.

Ο φακός VR Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE είναι ο πρώτος εναλλάξιμος φακός VR της Canon, σχεδιασμένος για να προσομοιώνει τη ρύθμιση και τη λήψη βίντεο 180° VR και φωτογραφιών με την EOS R5 - διατηρώντας παράλληλα την υψηλή οπτική απόδοση του EOS R System. Αυτό καθιστά τη δημιουργία περιεχομένου 3D πιο πρακτική για τους υπάρχοντες δημιουργούς περιεχομένου VR, τις επαγγελματικές εταιρείες παραγωγής καθώς και τους επαγγελματίες που επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά VR με ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα. Μαζί με τον φακό Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE, το Canon EOS VR SYSTEM περιλαμβάνει επίσης μια πρόσφατα αναπτυγμένη εφαρμογή λογισμικού Canon VR (EOS VR Utility) και plug-in (EOS VR Plug-in για το Adobe Premiere Pro) για τη βελτίωση της διαδικασίας post-production 180° VR, ενισχύοντας την εμπειρία των δημιουργών περιεχομένου από την είσοδο έως την έξοδο.

Canon EOS VR System

Καινοτομικός σχεδιασμός φακών για απλοποιημένη λήψη

Οι διπλοί εμπρόσθιοι φακοί fisheye Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE έχουν ένα εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο 190 μοιρών που αποτελεί τη βάση της στερεοσκοπικής ικανότητας λήψης VR. Ο προηγμένος σχεδιασμός φακών της Canon επιτρέπει στη συνέχεια την προβολή δύο εικόνων στον ενιαίο αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής για τέλεια ευθυγράμμιση και συγχρονισμό απευθείας από τη φωτογραφική μηχανή. Με τη χρήση του φακού με αυτόν τον τρόπο, η ρύθμιση του VR είναι απλούστερη από ένα σύστημα δύο καμερών.

Η λήψη δύο εικόνων σε έναν μόνο αισθητήρα σημαίνει επίσης ότι και οι δύο εικόνες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά απόδοσης, αποφεύγοντας αμυδρές διακυμάνσεις όπως η ποιότητα της εικόνας και η έκθεση από τις οποίες μπορούν να υποφέρουν άλλα συστήματα δύο αισθητήρων. Επιπλέον, οι δύο μονάδες EMD (διάφραγμα), μία για κάθε φακό, ελέγχονται επίσης με λεπτομερή τρόπο για να διατηρηθεί μια συνεπής έκθεση στον αισθητήρα - συμβάλλοντας στη μείωση της διαβάθμισης και της εμπειρίας που απαιτείται στο post-production για την αντιστοίχιση της εξόδου της αριστερής και της δεξιάς εικόνας .

Ο συμπαγής φακός διαθέτει έξυπνο αναδιπλούμενο οπτικό σχεδιασμό και απόσταση βάσης 60mm για φυσική θέα. Φτιαγμένο για να συνεργάζεται με τις συμβατές κάμερες μέσα στο σύστημα VR όπως την Canon EOS R5, το σύστημα προσφέρει τόσο τη φορητότητα όσο και την εξοικείωση του EOS System.

Ωθώντας τα οπτικά όρια

Ο στερεοσκοπικός φακός Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE διαθέτει τον περίφημο κόκκινο δακτύλιο, υποδηλώνοντάς τον ως επαγγελματικό φακό σειράς L που χρησιμοποιεί δύο στοιχεία UD ανά φακό, βοηθώντας στην παραγωγή ευκρινών, καθαρών εικόνων, από άκρη σε άκρη. Η επίστρωση SWC στο φακό Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE είναι ιδανική για λήψη με τον ήλιο στο πλαίσιο, καθώς καταστέλλει τα φαινόμενα σκιάσεων και λαμπυρίσματος του ηλιακού φωτός – συχνά φαινόμενα κατά τη λήψη VR.

Διαθέτοντας μια ζελατινοειδή θήκη στα πίσω στοιχεία, οι χρήστες φακών Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE μπορούν να αξιοποιήσουν φίλτρα ζελατίνης ND τρίτων κατασκευαστών για να διατηρήσουν «κανονικές» ταχύτητες κλείστρου και ανοίγματα κατά τη λήψη σε φωτεινές συνθήκες. Η λειτουργία MF Peaking στην EOS R5 παρέχει απλή υποβοηθούμενη χειροκίνητη εστίαση, επισημαίνοντας τις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο.

Όταν χρησιμοποιείτε τον αισθητήρα πλήρους κάδρου (full frame) 8K της EOS R5, ο φακός Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE επιτυγχάνει λήψη υψηλής ανάλυσης 180° VR με υψηλό δυναμικό εύρος χρησιμοποιώντας το Canon Log / Log 3. Ένα γρήγορο διάφραγμα f/2.8 μαζί με τις δυνατότητες high ISO του EOS R5 σημαίνουν μεγάλη απόδοση χαμηλού φωτισμού - δίνοντας στους δημιουργούς περιεχομένου την ευκαιρία να καταγράφουν εικόνα σε ένα ευρύτερο φάσμα συνθηκών.

Canon EOS VR System

Βελτιωμένες ροές εργασίας 180° VR

Το ολοκαίνουργιο Canon EOS VR SYSTEM χρησιμοποιεί τον φακό Canon RF 5.2mm F2.8L DUAL FISHEYE σε μία κάμερα μονού αισθητήρα όπου δεν απαιτείται ευθυγράμμιση φακού - πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ένα αρχείο παράγεται τόσο για τις αριστερές όσο και για τις δεξιές εικόνες που είναι ήδη τέλεια συγχρονισμένες. Αυτό επιτρέπει στο λογισμικό ή το plug-in της Canon να μετατρέψει με ακρίβεια τη μορφή διπλού κυκλικού fisheye σε τυπική μορφή 180° VR, έτοιμη για περαιτέρω επεξεργασία στο Adobe Premiere Pro ή προβολή σε γυαλιά VR.

Συνήθως μια από τις πιο περίπλοκες και χρονοβόρες εργασίες στη δημιουργία περιεχομένου VR, η νέα ισχυρή εφαρμογή EOS VR Utility της Canon και το EOS VR Plug-in για το Adobe Premiere Pro καθιστά πολύ εύκολη τη διαδικασία μετατροπής εικόνας, από μια διπλή κυκλική εικόνα fisheye σε μια πιο αναγνωρίσιμη μορφή 180° VR δίπλα-δίπλα. Με αυτές τις πρόσθετες λύσεις, τα βίντεο και οι φωτογραφίες μπορούν εύκολα να υποβληθούν σε επεξεργασία και να εξαχθούν σε διάφορες αναλύσεις και επαγγελματικά πρότυπα κωδικοποίησης, έως 8K σε μέγεθος αρχείου για έξοδο βίντεο - ειδικά για επεξεργασία post-production ή / και τελική αναπαραγωγή σε κατάλληλα γυαλιά VR.

Η ενημερωμένη εφαρμογή EOS Utility και Camera Connect της Canon θα παρέχει επίσης εύκολο τηλεχειρισμό και προεπισκόπηση ζωντανής εικόνας κατά τη λήψη περιεχομένου.

Αυτή η λύση υψηλής ποιότητας αξιοποιεί τα οφέλη του συστήματος φακών RF, παρέχοντας παράλληλα καινοτόμες νέες τεχνολογίες VR για να απλοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία λήψης 180° VR από τη ρύθμιση έως το post-production.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr


Loading