Chrome 87: Διαθέσιμος με τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στην απόδοση εδώ και χρόνια

Διαθέσιμη η τελευταία έκδοση του Chrome browser για το 2020, με τη Google να κλείνει τη χρονιά με το Chrome 87 που πιθανότατα έχει ήδη κάνει την εμφάνιση του στους υπολογιστές σας. Η νέα έκδοση χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως “η μεγαλύτερη αναβάθμιση στο θέμα της απόδοσης εδώ και πολλά χρόνια”, διότι έχουν γίνει πολύ σημαντικές αλλαγές και βελτιστοποιήσεις στον κώδικα.

chrome-87-tab-search.jpg

Όπως αναφέρει στη σχετική ανάρτηση του ο Matt Waddell, επικεφαλής του τμήματος Chrome, η πρώτη μεγάλη αλλαγή αφορά τη συμπεριφορά των καρτελών στον Chrome 87. Ο web browser δίνει πλέον τη μεγαλύτερη προτεραιότητα στην κατανομή των πόρων του συστήματος στην ανοικτή καρτέλα που έχει ο χρήστης (έναντι των άλλων που βρίσκονται στο background) με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνολική χρήση της CPU κατά 5 φορές, ενώ παράλληλα μειώνεται και η ενεργειακή κατανάλωση για όφελος έως και 75 λεπτά στην αυτονομία του laptop. Αυτή η προτεραιότητα δεν επηρεάζει οτιδήποτε άλλο μπορεί να λειτουργεί στο background, όπως για παράδειγμα να παίζει μουσική από κάποια καρτέλα με ανοιχτό το YouTube ή να δέχεσαι ειδοποιήσεις από το Gmail.

Ακόμη, ο Chrome 87 ανοίγει 25% πιο γρήγορα από τις προηγούμενες εκδόσεις και οι ιστοσελίδες φορτώνουν ελαφρώς πιο γρήγορα (7% βελτίωση), παρά το γεγονός ότι καταναλώνει λιγότερη μνήμη RAM και λιγότερη ενέργεια.

Remote file

Πολύ σημαντική η προσθήκη της αναζήτησης στις καρτέλες, κάτι που θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμο όσοι συνηθίζουν να έχουν ανοιχτά πολλά tabs. Πολύ σύντομα θα μπορείς να δεις μια λίστα με τις καρτέλες που έχεις ανοίξει, ανεξάρτητα εάν βρίσκονται σε διαφορετικά παράθυρα, και να πραγματοποιήσεις αναζήτησή για να βρεις αυτή που χρειάζεσαι. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη για την ώρα στα Chromebooks και αναμένεται πολύ σύντομα στη desktop έκδοση του Chrome 87.

chrome-87-cards.jpg

Επιπλέον, η address bar ενισχύεται περισσότερο δίνοντας στον χρήστη τη δυνατότητα να εκτελέσει τις λεγόμενες Chrome Actions απευθείας από εκεί. Για παράδειγμα, θα μπορείς να διαγράψεις το ιστορικό περιήγησης γράφοντας την εντολή “delete history” στην address bar. Τέλος, ορισμένοι χρήστες θα παρατηρήσουν την εμφάνιση νέων συντομεύσεων όταν ανοίγουν νέα καρτέλα, από τις οποίες θα μπορείς να μεταφερθείς εύκολα σε ότι έκανες προηγουμένως.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

[Google]

Loading