Chrome browser: Νέα zero-day ευπάθεια, αναβαθμίστε άμεσα

Η Google κυκλοφόρησε ένα νέο update για τον Chrome browser που αφορά τους χρήστες σε Windows PC και Mac, το οποίο καλό θα ήταν να περάσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα διότι περιλαμβάνει 14 επιδιορθώσεις ασφαλείας, μία εκ των οποίων είναι zero-day με αποτέλεσμα να αφήνει το σύστημα εκτεθειμένο σε κυβερνοεπιθέσεις.

Με μια βόλτα στο “About Chrome” θα δείτε αν βρίσκεστε στην τελευταία έκδοση (91.0.4472.101) και σε περίπτωση που δεν έχει έρθει το update αυτόματα θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον Chrome browser. Διαφορετικά, η Google αναφέρει στο επίσημο blog της πως θα επιβάλει το νέο update σε όλους τους χρήστες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μία από τις ευπάθειες σχετίζεται με κενό ασφαλείας του Windows 10 που επιδιορθώθηκε μόλις πρόσφατα από τη Microsoft και αφορά την V8 rendering engine του web browser. Η Google σημειώνει ότι εντόπισε την ευπάθεια στις 4 Ιουνίου και καλεί τους χρήστες όλων των Chromium - based browsers (π.χ. Opera, Brave, Microsoft Edge) να βεβαιωθούν ότι τρέχουν τις τελευταίες διαθέσιμες εκδόσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η 6η φορά που εντοπίζεται zero-day ευπάθεια στον Chrome browser μέσα στο 2021.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[Google]

Loading