Ο Chrome browser θα υποστηρίζει τα τηλεχειριστήρια του Nintendo Switch για το Project Stream

Όσοι ασχολούνται με το gaming, είτε σαν παίκτες, είτε σαν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, περιμένουν με τεράστιο ενδιαφέρον την παρουσίαση της Google στο GDC 2019. Η εταιρεία αναμένεται ότι θα αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια στις 19 Μαρτίου τη συνδρομητική υπηρεσία game streaming που για την ώρα έχει κωδική ονομασία Project Stream, αλλά και gaming hardware (π.χ. κάποιο δικό της τηλεχειριστήριο).

Εκτός από αυτά, κυκλοφορεί εδώ και μερικές ώρες η φήμη πως σύντομα θα προστεθεί υποστήριξη για τα τηλεχειριστήρια του Nintendo Switch στον Chrome browser! Η ανακάλυψη έγινε από την ιστοσελίδα ChromeUnboxed στον κώδικα του Chromium, όπου υπάρχουν commits για προσθήκη των τηλεχειριστηρίων του Nintendo Switch μέσω Bluetooth ή USB. Τα διαθέσιμα τηλεχειριστήρια είναι τα Switch Pro (USB & Bluetooth), Joy-Con L&R (Bluetooth) και το Charging Grip (USB).

Συγκεκριμένα, στα commits του Chromium αναφέρονται τα εξής:

Το Nintendo Switch Pro Controller μπορεί να συζευχθεί μέσω Bluetooth και να χρησιμοποιηθεί ως standard gamepad σε λειτουργικά συστήματα για desktops (π.χ. Windows, macOS). Αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί λόγω σφαλμάτων στη χαρτογράφηση του D-pad και των αναλογικών sticks, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις σύντομα στον Chrome browser.

Η υποστήριξη των game controllers γενικότερα από τον Chrome browser είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία μιας game streaming υπηρεσίας που θα είναι προσβάσιμη μέσα από αυτόν. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, να προσφέρεται η δυνατότητα gaming μέσα από τον web browser από οποιονδήποτε υπολογιστή, αλλά να μην υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα το τηλεχειριστήριο (διόλου απίθανο αν μιλάμε για macOS).

Επομένως, αν η υποστήριξη και των gaming controllers γίνεται ξεκάθαρα από τον web browser, τότε η Google θα προσφέρει ένα πλήρες πακέτο στον τελικό χρήστη και ο τελευταίος θα πρέπει απλά να ανησυχεί για την ποιότητα και την ταχύτητα της σύνδεσης του στο Internet.

[via]

Loading