Project Leonardo: Το νέο τηλεχειριστήριο του PS5 για ανθρώπους με αναπηρίες

Η Sony παρουσίασε επίσημα στο CES 2023 το Project Leonardo, ένα νέο τηλεχειριστήριο με ιδιαίτερο σχεδιασμό για το PS5 που προορίζεται για ανθρώπους με διάφορες αναπηρίες, έτσι ώστε να έχουν και αυτοί την δυνατότητα να παίζουν video games προσαρμόζοντας τα κουμπιά στις δικές τους ανάγκες.

sony-project-leonardo-2.jpg

Όπως μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, το Project Leonardo ξεφεύγει σχεδιαστικά από τα καθιερωμένα, μιας και διαθέτει ένα μεγάλο joystick που συνδέεται με μια κυκλική διάταξη με εξίσου μεγάλα κουμπιά που αντιστοιχούν σε αυτά που γνωρίζουμε από το DualSense. Όλα τα κουμπιά μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις, υπάρχουν επιλογές για ακόμα μεγαλύτερο μέγεθος και μπορούν να γίνει συνδυασμός 2 τέτοιων τηλεχειριστηρίων ή και επικοινωνία με το DualSense.

sony-project-leonardo-3.jpg

Επιπλέον, το Project Leonardo διαθέτει τέσσερις υποδοχές AUX για τη σύνδεση third-party αξεσουάρ (ειδικά sticks, κουμπιά, διακόπτες κλπ.) που μπορούν με τη σειρά τους να προγραμματιστούν για την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών. Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης έως τριών διαφορετικών προφίλ για εύκολη αλλαγή της διάταξης ανάλογα με το παιχνίδι.

sony-project-leonardo-1.jpg

Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές, αλλά και δημιουργοί video games, επενδύουν στην ανάπτυξη συστημάτων για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία gaming στους ανθρώπους με αναπηρίες. Υπενθυμίζουμε ότι και η Microsoft διαθέτει κάτι αντίστοιχο από το 2018 με το Xbox Adaptive Controller.

sony-project-leonardo.jpg

Δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του Project Leonardo, αλλά πιθανότατα θα έχουμε επίσημη ενημέρωση μέσα στο 2023.

Loading