Κίνηση-ρεκόρ 33 εκατ. GB στο δίκτυο COSMOTE το καλοκαίρι

[Δ.Τ.]

Νέο ρεκόρ στην κίνηση mobile data, που έφτασε τα 33,2 petabytes, κατέγραψε το δίκτυο COSMOTE το φετινό καλοκαίρι, καθώς ακόμη περισσότεροι συνδρομητές, αλλά και roamers, επέλεξαν να μοιραστούν τις καλοκαιρινές τους στιγμές στα social media, αλλά και να επικοινωνήσουν μέσω Internet.

Σύμφωνα με στοιχεία της COSMOTE, η συνολική κίνηση mobile data τους 3 μήνες του καλοκαιριού σημείωσε αύξηση 53% συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η συνολική κίνηση δεδομένων μέσω δικτύου 4G/4G+ σημείωσε αύξηση 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Από 20% του συνολικού όγκου κίνησης δεδομένων συγκέντρωσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Instagram και YouTube, ενώ ακολούθησε το Facebook με 15% και το web browsing με 15%.

Σημαντική συμβολή στην αύξηση της κίνησης data είχε και η προσφορά των πακέτων PLAY NOW και GIGA NOW, απαντώντας στην αυξημένη ζήτηση των συνδρομητών για περισσότερο mobile internet και video streaming, με πιο οικονομικό τρόπο. Συνολικά, την τελευταία τετραετία η μέση χρέωση ανά GB στο δίκτυο της COSMOTE έχει μειωθεί σχεδόν 77%.

Η μεγαλύτερη αύξηση, της τάξεως του 100%, στην κίνηση δεδομένων μέσω των δικτύων COSMOTE 4G και 4G+, καταγράφηκε φέτος σε Ρόδο και Κω. Ακολούθησε το Ηράκλειο Κρήτης με 80%, τα κυκλαδονήσια Άνδρος, Τήνος και Μύκονος με 75%, τα Χανιά με 70% και η Χαλκιδική με 70%.

Βάσει της συνολικής κίνησης δεδομένων, οι Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες ανέδειξαν για μία ακόμη χρονιά τις Κυκλάδες ως τον πιο δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, με τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, το Ηράκλειο Κρήτης και τα Δωδεκάνησα να ακολουθούν δυναμικά.

Αύξηση στην κίνηση data roaming μέσω του δικτύου COSMOTE

Βάσει στοιχείων, η κίνηση data των ξένων επισκεπτών που χρησιμοποίησαν το δίκτυο COSMOTE αυξήθηκε κατά 80% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τους επισκέπτες να προέρχονται από χώρες όπως Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Τσεχία, Βέλγιο, Ιταλία, Κύπρο, Σουηδία, Ρουμανία και Πολωνία.

Η πληθυσμιακή κάλυψη και η ταχύτητα

Στην εντυπωσιακή αύξηση της κίνησης δεδομένων συνέβαλε καθοριστικά η συνεχής επέκταση και αναβάθμιση των δικτύων κινητής COSMOTE σε όλη τη χώρα. Οι συνδρομητές COSMOTE έχουν στη διάθεσή τους τα μεγαλύτερα δίκτυα 4G και 4G+ στην Ελλάδα, με πληθυσμιακή κάλυψη 98% και 92% αντίστοιχα, ενώ η θαλάσσια κάλυψη 4G ξεπερνά το 97%.

Παράλληλα, η μέση ταχύτητα πρόσβασης στο Internet έχει αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του ανεξάρτητου φορέα Ookla, της διεθνώς αναγνωρισμένης και εξειδικευμένης εταιρείας σε μετρήσεις και επιδόσεις Internet, το δίκτυο κινητής COSMOTE είναι ταχύτερο κατά 68% από τον δεύτερο πάροχο σε επίδοση download και έλαβε για άλλη μια φορά το Βραβείο γρηγορότερου δικτύου κινητής, με το μέσο όρο ταχύτητας download στο δίκτυο 4G/4G+ να ξεπερνά τα 50Mbps.

Loading