COSMOTE: Φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπηρεσίες VoWiFi και VoLTE

volte_android

[Δ.Τ.]

Πρώτη στην Ελλάδα η COSMOTE διαθέτει πιλοτικά τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Voice over WiFi (VoWiFi) και Voice over LTE (VoLTE), για την πραγματοποίηση κλήσεων μέσω Wi-Fi και μέσω 4G/4G+ (LTE) αντίστοιχα.

Με την τεχνολογία VoWiFi οι συνδρομητές COSMOTE θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά το κινητό τους τηλέφωνο, εντός Ελλάδος, σαν να ήταν συνδεδεμένοι στο δίκτυο κινητής, αλλά η κλήση θα πραγματοποιείται μέσω WiFi. Οι κλήσεις και τα SMS μέσω WiFi θα μπορούν να γίνονται μέσω οποιασδήποτε οικιακής σύνδεσης ή οποιουδήποτε WiFi hotspot, ανεξάρτητα από τον πάροχο δικτύου ή τον κάτοχο. Με τη νέα υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις από οποιοδήποτε σημείο ενός εσωτερικού ή υπόγειου χώρου με σύνδεση WiFi, εφόσον το σήμα κινητής περιορίζεται.

Η τεχνολογία VoLTE επιτρέπει ταχύτερη πραγματοποίηση κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της κινητής συσκευής και προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου. Επιπλέον, επιτρέπει την κίνηση δεδομένων με ταχύτητες 4G/4G+ κατά τη διάρκεια μίας φωνητικής κλήσης αλλάζοντας την εμπειρία του multitasking μέσω κινητής.

Ο συνδυασμός του VoWiFi και του VoLTE, επιτρέπει την αυτόματη μετάβαση μεταξύ δικτύων κατά τη διάρκεια μιας κλήσης: Εάν ο χρήστης μετακινηθεί εκτός της εμβέλειας του WiFi, ακόμα και εν μέσω μιας κλήσης, η επικοινωνία θα συνεχιστεί κανονικά με την κλήση να μεταφέρεται στο δίκτυο 4G/4G+ χωρίς διακοπή. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από το δίκτυο 4G/4G+σε WiFi. Η ποιότητα των κλήσεων μέσω WiFi και LTE, είναι υψηλής ευκρίνειας (High Definition Voice – HD Voice), προσφέροντας εντυπωσιακά καθαρό, κρυστάλλινο ήχο και χωρίς «θόρυβο» από το περιβάλλον, ακόμα και όταν οι χρήστες μιλούν χαμηλόφωνα.

Όπως ανέφερε ο Executive Director Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Δικτύου Σταθερής και Κινητής του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γιώργος Τσώνης,

"Η συνεχής βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητά μας. Με την πιλοτική διάθεση κλήσεων μέσω WiFi και LTE, η COSMOTE αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμα μία φορά ότι βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας. Το VoWiFi είναι μία σύγχρονη τεχνολογία που λύνει με πολύ μεγάλη επιτυχία πρακτικά θέματα διευκολύνοντας την επικοινωνία των πελατών μας, όπου κι αν βρίσκονται. To VoLTE είναι το μέλλον των κλήσεων μέσω κινητών δικτύων και η COSMOTE το φέρνει πρώτη στη χώρα"

Η COSMOTE προχωράει στην πιλοτική επίδειξη των υπηρεσιών VoWiFi και VoLTE σε επιλεγμένα καταστήματα και θα τις διαθέσει στο ευρύ κοινό σε επόμενο διάστημα, μόλις είναι διαθέσιμες οι σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού συγκεκριμένων συσκευών.

wifi_calling_iphone

Πραγματοποίηση κλήσης μέσω Wi-Fi από το iPhone

Με τη λειτουργία Κλήσεις μέσω Wi-Fi, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια τηλεφωνική κλήση αν διαθέτετε σύνδεση Wi-Fi σε μια περιοχή με μικρή ή καθόλου κάλυψη κινητού δικτύου.

Ενεργοποιήστε τις Κλήσεις μέσω Wi-Fi από τις Ρυθμίσεις > Τηλέφωνο > Κλήσεις μέσω Wi-Fi. Ενδέχεται να χρειαστεί να καταχωρίσετε ή να επιβεβαιώσετε τη διεύθυνσή σας για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αν οι Κλήσεις μέσω Wi-Fi είναι διαθέσιμες, στη γραμμή κατάστασης θα εμφανίζεται η ένδειξη “Wi-Fi” μετά το όνομα του φορέα κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια, οι κλήσεις θα χρησιμοποιούν τη λειτουργία “Κλήσεις μέσω Wi-Fi”.

Loading