Ο Donald Trump διέταξε το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε απόπειρας εξαγοράς της Qualcomm από την Broadcom

Παρά τις συνεχείς αρνήσεις της Qualcomm στις προτάσεις εξαγοράς από την Broadcom, η τελευταία δεν πτοήθηκε και συνέχισε να αναζητά τρόπους για να ολοκληρώσει ένα από τα μεγαλύτερα deals όλων των εποχών στον επιχειρηματικό κόσμο και όχι μόνο στον τομέα της τεχνολογίας. Αυτή τη φορά, όμως, τα σχέδια της Broadcom μπαίνουν για τα καλά στον πάγο, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία του Donald Trump στις ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, με απόφαση του προέδρου Trump έχει μπλοκαριστεί κάθε απόπειρα εξαγοράς της Qualcomm από την Broadcom, όπως επίσης απορρίφθηκαν και οι 15 προτεινόμενοι (από την Broadcom) για την ηγεσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της πρώτης. Το σκεπτικό της απόφασης του Trump και του επιτελείου του έχει να κάνει με θέματα "εθνικής ασφάλειας" των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS - Committee on Foreign Investment in the US) προειδοποιεί ότι μια τέτοια εξαγορά θα εξασθένιζε σημαντικά την δυναμική της αμερικανικής εταιρείας και τις δυνατότητές της να ανταγωνιστεί τις κινέζικης εταιρείας στον χώρο των δικτύων (π.χ. Huawei), ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου βρισκόμαστε στο κατώφλι της ευρείας χρήσης των δικτύων 5G. Επιπλέον, το CFIUS σημειώνει ότι η Broadcom απέρριψε την προσωρινή διαταγή τους που της ζητούσε να ενημερώσει τις Αρχές τουλάχιστον 5 εργάσιμες ημέρες πριν αποφασίσει να μεταφέρει και πάλι το αρχηγείο της στις ΗΠΑ.

Η πρώτη αντίδραση της Broadcom ήταν η αναμενόμενη: μελετούν την διαταγή του Trump και διαφωνούν κάθετα ότι η εξαγορά θα αποτελούσε πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αλλά αναγκαστικά θα την σεβαστούν.

[Qualcomm]

Loading