Apple: Συμφωνία πολλών δισ. με Broadcom για την κατασκευή 5G εξαρτημάτων

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγη ώρα μια συμφωνία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Broadcom, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων για ασύρματες τηλεπικοινωνίες στις συσκευές της πρώτης (όπως 5G modems, φίλτρα FBAR κ.ά.) στις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ.

Η νέα συμφωνία των δύο εταιρειών έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης της Apple προς την αμερικανική κυβέρνηση πως θα επενδύσει $430 δισ. σε βάθος 5ετίας για να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή στις ΗΠΑ και τονίζει στη σημερινή ανακοίνωση της πως αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του πλάνου.

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Tim Cook,

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δεσμεύσεις που αξιοποιούν την εφευρετικότητα, τη δημιουργικότητα και το καινοτόμο πνεύμα της αμερικανικής παραγωγής. Όλα τα προϊόντα της Apple εξαρτώνται από τεχνολογίες που αναπτύσσονται εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις επενδύσεις μας στην αμερικανική οικονομία.

Η Apple συνεργάζεται ήδη με κατασκευαστές εξαρτημάτων στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο η εταιρεία δημοσιεύει έναν κατάλογο, στον οποίο αναφέρονται λεπτομερώς οι προμηθευτές και οι τοποθεσίες όπου κατασκευάζονται τα εξαρτήματα της. Σύμφωνα με την έκθεση του 2022, η πλειονότητα των εγκαταστάσεων κατασκευής βρισκόταν στην Ασία, αλλά 32 βρίσκονταν στην Αμερική - συμπεριλαμβανομένης της Broadcom, η οποία ήδη προμήθευε την Apple με εξαρτήματα από τις εγκαταστάσεις της στο Κολοράντο και την Πενσυλβάνια.

Η Apple, όπως και άλλες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας, βρίσκονται πάντα υπό την πίεση να προμηθεύονται εξαρτήματα και να συναρμολογούν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Mac Pro ήταν το τελευταίο προϊόν που έλαβε την τελική συναρμολόγηση στην Αμερική, κερδίζοντας έτσι το δικαίωμα να φέρει το σήμα "Made in the U.S.A.".

[Apple]

Loading