Elon Musk: Είχε στραφεί στην Apple για να εξαγοράσει την Tesla!

Το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με το πλάνο της Apple για κυκλοφορία δικού της ηλεκτροκίνητου οχήματος το 2024 με “επαναστατική” τεχνολογία μπαταρίας έχει σηκώσει αρκετό θόρυβο τις τελευταίες ώρες και μάλιστα οδήγησε και σε αύξηση της τιμής της μετοχής της εταιρείας.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι “απλοί” χρήστες αντιμετωπίζουν με χιούμορ την αναφορά, ενώ οι πιο ειδικοί γνώστες της αυτοκινητοβιομηχανίας κάνουν λόγο για ένα τρομερά πολύπλοκο εγχείρημα που σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για έναν κολοσσό όπως η Apple. Μέσα σε όλα αυτά, δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί για το θέμα και το Elon Musk, ο οποίος αποκάλυψε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Καταρχάς, ο Elon Musk παραδέχτηκε πως η Tesla αντιμετώπισε πολύ σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας πριν από 3 χρόνια λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην παραγωγή του Model 3 και μάλιστα είχε ζητήσει συνάντηση με τον CEO της Apple, κ. Tim Cook, προκειμένου να του προτείνει την εξαγορά της εταιρείας του και μάλιστα με το 1/10 της αξίας που έχει σήμερα! Με τα προβλήματα ρευστότητας να είναι δυσθεώρητα εκείνη την περίοδο, η στροφή σε μια τόσο εύρωστη εταιρεία όπως η Apple ήταν μια πολύ λογική κίνηση, ειδικά από τη στιγμή που ήδη έτρεχε το “μυστικό” Project Titan της τελευταίας. Παρόλα αυτά, ο Tim Cook αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία συζήτησης για την εξαγορά της Tesla…

Εκτός από αυτό, ο κ. Musk σημείωσε πως η Tesla χρησιμοποιεί ήδη φωσφορικό σίδηρο στις μπαταρίες που κατασκευάζει στο εργοστάσιο της Σαγκάη και αμφισβητεί την πληροφορία ότι η Apple κατάφερε να δημιουργήσει μπαταρία μίας κυψέλης (monocell) που θα προσφέρει τόσο μεγάλη αυτονομία, διότι θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι ηλεκτροχημικά αδύνατο από τη στιγμή που η μέγιστη τάση είναι κατά 100 φορές μικρότερη. Εικάζει, επίσης, ότι η Apple μάλλον έχει ενώσει πολλές κυψέλες σε μία, όπως τα battery packs της Tesla.

Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει το παραμικρό σχόλιο για το ενδεχόμενο κατασκευής αυτοκινήτου από επίσημα χείλη της Apple, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για την εγκυρότητα των πληροφοριών του πρακτορείου Reuters, ούτε φυσικά για τους ισχυρισμούς του Elon Musk. Από την άλλη μεριά, όμως, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει συνήθως και φωτιά, και σίγουρα το Reuters δεν είναι ένα τυχαίο μέσο.


*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας.

Loading