Elon Musk: Το Starlink θα προσφέρει παγκόσμια κάλυψη από τον Αύγουστο

Η υπηρεσία του δορυφορικού δικτύου Starlink θα είναι διαθέσιμη προς παγκόσμια υποστήριξη από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, όπως δήλωσε ο Elon Musk σε εικονική ομιλία του στο MWC 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο Musk ανέφερε ότι το Starlink «λειτουργεί τώρα σε περίπου 12 χώρες και προστίθενται περισσότερες κάθε μήνα». Πρόσθεσε επίσης ότι το δορυφορικό δίκτυο έχει σήμερα περισσότερους από 69.000 ενεργούς πελάτες - έναν αριθμό που αναμένεται να αυξηθεί εκθετικά με την επέκταση της υπηρεσίας.

«Είμαστε καθοδόν για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, πιθανότατα πάνω από 500.000 χρήστες μέσα σε 12 μήνες», δήλωσε ο Musk. Το Starlink είχε περίπου 10.000 χρήστες το Φεβρουάριο του 2021, πράγμα που σημαίνει «ότι το πελατολόγιο» έχει αυξηθεί επτά φορές μέσα σε τέσσερις μήνες.

Επί του παρόντος, η Starlink διαθέτει περισσότερους από 1.800 δορυφόρους που έχουν εκτοξευτεί στο διάστημα. Οι δορυφόροι είναι χαμηλής τροχιάς, που σημαίνει ότι τα σήματα χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να «ταξιδέψουν» από τους δορυφόρους προς τη Γη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

[via]

Loading