Ένα περιστέρι θεωρήθηκε πράκτορας της Κίνας και έμεινε στη φυλακή για 8 μήνες...

Ένα περιστέρι για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ήταν...μυστικός πράκτορας της Κίνας αθωώθηκε και απελευθερώθηκε μετά από πολύμηνη αιχμαλωσία. Το εν λόγω πουλί «συνελήφθη» από τις αρχές επιβολής του νόμου στην Ινδία πριν από οκτώ μήνες, καθότι αρκετοί φύλακες ασφαλείας αποφάνθηκαν πως είναι ύποπτο!

Οι New York Times σημειώνουν ότι το πτηνό «πιάστηκε να παραμονεύει» στο διεθνές λιμάνι της Βομβάης. Μέλη μιας ειδικής ομάδας επιβολής του νόμου, της Κεντρικής Δύναμης Βιομηχανικής Ασφάλειας, έκριναν ότι το πουλί μπορεί να σκάρωνε κάτι κακό και το άτυχο ζώο μπήκε σε μια φυλακή για πουλιά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο λόγος που οι αστυνομικοί θεώρησαν το πουλί ύποπτο ήταν ότι ήταν εφοδιασμένο με ειδικούς δακτυλίους στα πόδια του, σε έναν από τους οποίους ήταν ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ. Το περιστέρι είχε επίσης γραφή στα πόδια του που ήταν χαραγμένη με κινεζική καλλιγραφία. Τα πουλιά έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν για κατασκοπεία (στην πραγματικότητα, η CIA έχει μια περίεργη ιστορία χρήσης περιστεριών για την κατασκοπεία ανθρώπων). 

Τα δαχτυλίδια και το τσιπ στάλθηκαν τελικά σε εγκληματολογικό εργαστήριο για ανάλυση, ενώ το πουλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρικό νοσοκομείο της Βομβάης. Τελικά, η αστυνομία πήρε πίσω τα αποτελέσματα της ανάλυσης του υλικού και διαπίστωσε ότι το εν λόγω μικροτσίπ εντόπιζε απλά την τοποθεσία του πουλιού. Αφού ανέλυσε τις συνήθειες ταξιδιού του πουλιού, ο ερευνητής που είχε επιφορτιστεί με τη διερεύνηση του περιστεριού αποφάσισε ότι επρόκειτο πιθανότατα για ένα χαμένο αγωνιστικό περιστέρι από την Ταϊβάν.

Το πρόβλημα όμως ήταν ότι η αστυνομία δεν επέστρεψε ποτέ στο κτηνιατρείο για να ενημερώσει ότι η υπόθεση του πουλιού είχε κλείσει. Απελευθερώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού το προσωπικό του νοσοκομείου, μαζί με ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων της PETA India, άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση να εγκρίνει την απελευθέρωσή του.

[via]

Loading