Η ομάδα Enyo της HP φεύγει για την Google

enyo

Η ομάδα Enyo της HP, δηλαδή η ομάδα που ήταν υπεύθυνη για το HTML5 framework του webOS που έκανε την εμφάνισή του στο TouchPad, φαίνεται ότι φεύγει από την εταιρεία και οδεύει προς την Google. Φυσικά, με την εξέλιξη αυτή το μέλλον του open-source πλέον λειτουργικού μοιάζει ακόμα πιο αβέβαιο με το πλάνο της κυκλοφορίας για τα τέλη του 2012 κατά πάσα πιθανότητα να επηρεάζεται άμεσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα είναι ολόκληρη ομάδα που θα μεταβεί στην Google αλλά μερικά στελέχη -άγνωστα στον αριθμό- συμπεριλαμβανομένου και του Matt McNulty, υπεύθυνο του project. Δεν είναι γνωστό ο ρόλος που θα αναλάβει η ομάδα ως μέλος της Google αλλά σίγουρα η τεχνογνωσία θα αποδειχθεί αρκετά σημαντική και, ίσως, μάθουν και κάτι που μπορούν να εκμεταλλευτούν για το Android. Μια άλλη πιθανότητα αφορά την ενσωμάτωση της ομάδας στο project Chrome που είναι πιο σχετικό όσον αφορά την ανάπτυξη HTML5.

H HP απαντά στο δημοσίευμα με μια ασαφή δήλωση:

Είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία του Enyo και σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε την ανάπτυξή του με την open-source κοινότητα. Το Open webOS είναι καθοδόν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε τον Ιανουάριο.

[via TheVerge]


Loading