Epic Games: Η Google μπλόκαρε συνεργασία με OnePlus και LG για το Fortnite

Η αφαίρεση του Fortnite από τα καταστήματα App Store και Google Play μετά την απόφαση της Epic Games να ενσωματώσει δικό της σύστημα πληρωμών που παρακάμπτει αυτά των Apple και Google, είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αγωγές της εταιρείας κατά των δύο κολοσσών. Για το θέμα τα είδαμε όλα αναλυτικά νωρίτερα (διαβάστε εδώ), αλλά εξακολουθούν να έρχονται στη δημοσιότητα ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη αγωγή της Epic Games κατά της Google.

Για την ακρίβεια, η Epic Games κατηγορεί ανοιχτά τη Google πως άσκησε πιέσεις στην OnePlus ούτως ώστε να μην ενσωματώσει η τελευταία τον launcher της Epic Games (απ’ όπου μπορείς να κατεβάσεις το Fortnite και άλλα παιχνίδια αποφεύγοντας το Google Play) στα smartphones της. Η Epic Games ισχυρίζεται ότι είχε έρθει σε συμφωνία με την OnePlus για τον launcher της και μάλιστα δημιούργησε μια νέα έκδοση του Fortnite με ταχύτερο ρυθμό ανανέωσης των καρέ για συγκεκριμένα smartphones της εταιρείας. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε τη χρήση του launcher σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η παρέμβαση της Google περιόρισε τη συμφωνία μόνο στην αγορά της Ινδίας.

Εξάλλου, η Epic Games αναφέρει πως παρόμοια συμφωνία είχε γίνει και με την LG και χάλασε επίσης με υπαιτιότητα της Google. Επομένως, έχουμε μια ξεκάθαρη κατηγορία για μονοπωλιακές πρακτικές από πλευράς Google και αν αποδειχθεί αληθινή, τότε η δικαστική απόφαση ίσως αποτελέσει σταθμό για το μέλλον του καταστήματος Google Play και της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία, με προεκτάσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν άμεσα και την Apple.

[via]

Loading